search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών Γυμνασίου στη ΓΓΙΦ

08.04.2016 12:10
Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών Γυμνασίου στη ΓΓΙΦ - Media

Τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επισκέφτηκε χθες, 6/4/2015, η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής και ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις δράσεις της υπηρεσίας μας.

 

Τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επισκέφτηκε χθες, 6/4/2015, η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής και ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις δράσεις της υπηρεσίας μας.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, η οποία παραβρέθηκε στην παρουσίαση,  ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συνεχή συνεργασία της ΓΓΙΦ με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας ότι:

«η ισότητα των φύλων στην εκπαίδευση συμβάλλει καταλυτικά στην αποκατάσταση έμφυλων διακρίσεων και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε εντατικά τις δράσεις μας. Στόχος μας είναι,  μεταξύ άλλων, να εμπλουτιστεί το αναλυτικό  πρόγραμμα των σχολικών βιβλίων, το λοιπό παιδαγωγικό υλικό και οι εκπαιδευτικές  δραστηριότητες  με την οπτική του φύλου, βασιζόμενα στη μη σεξιστική αγωγή »

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους, κα Μενίκη Βίλμα, παρακολούθησαν 2 εισηγήσεις από τις κυρίες Χριστίνα Αγορίτσα, στέλεχος της  Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και  Έλενα Αποστολίδου, Σύμβουλο Κοινωνικής Στήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Αθήνας.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν σε θεματικές, όπως η έννοια της Ισότητας των Φύλων, τα έμφυλα στερεότυπα, η βία στις συντροφικές σχέσεις, η  θέση της  γυναίκας στην  αγορά εργασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον τομέα αυτό, όπως η ανεργία, το μισθολογικό χάσμα και ο επαγγελματικός διαχωρισμός βάσει φύλου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις με αδιάπτωτο το ενδιαφέρον τους, εκφράζοντας εύστοχα ερωτήματα, που οδήγησαν σε παραγωγικό διάλογο.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας ευχήθηκε στις μαθήτριες και τους μαθητές καλή επιτυχία στη συνέχιση της εκπαίδευσής τους, ενώ από στελέχη της υπηρεσίας, τους προσφέρθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις δράσεις της ΓΓΙΦ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04