search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:10
MENU CLOSE

Ανάκληση της διαγραφής δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ ζητά η Βούλτεψη

08.04.2016 12:41
H Βούλτεψη έστειλε εξώδικο στην «Αυγή» (Video) - Media
Η βουλευτής και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υπό την ιδιότητα και της δημοσιογράφου, με αφορμή τις διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση 

 

Η βουλευτής και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υπό την ιδιότητα και της δημοσιογράφου, με αφορμή τις διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ένωσης Συντακτών, μαύρη ημέρα για τη δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία και για μαύρο Απρίλιο.

Η κ. Βούλτεψη καλεί το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ανακαλέσει άμεσα μια απόφαση που, όπως τονίζει, προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή, και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να διασφαλίσει την ελευθερία της γνώμης, την ελευθερία του Τύπου και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον πυρήνα των ατομικών ελευθεριών και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουμε όλοι ιστορική υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι ήρωες της Δημοκρατίας ,της Ελευθερίας και της Δημοσιογραφίας. Αυτό τον Απρίλιο ας δώσουμε ξανά τη Μάχη των Οχυρών. Και τα οχυρά δεν παραδίδονται», αναφέρει στη δήλωσή της πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία καταγγέλλει παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί αυτόκλητα να μετατραπεί στο επίσημο κέντρο εποπτείας και προπαγάνδας που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισαν να δημιουργήσουν, ιδρύοντας (με τον τελευταίο περί αδειοδότησης καναλιών νόμο) “Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολίτικης” με επικίνδυνες αναφορές σε “εσωτερική κοινή γνωμη”, “εσωτερική πολιτική ενημέρωση” και “δημοσιογραφική διαμεσολάβηση”», υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:06