search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Χωρίς χημειοθεραπεία έμειναν χθες οι καρκινοπαθείς στο «Λαϊκό»

08.04.2016 12:57
To Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4,9 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο - Media
Σε απόγνωση είναι οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Λαϊκό», αφού και χθες, για δεύτερη Πέμπτη δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου

 

Σε απόγνωση είναι οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Λαϊκό», αφού και χθες, για δεύτερη Πέμπτη δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Αναφέρει ότι η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασής τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή.

Το ΜΚΙΕ καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που «για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο «Λαϊκό», πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και είναι πολύ αργά».

Σε ανακοίνωσή του το ΜΚΙΕ σημειώνει ότι και με άλλες οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν (που δεν επαρκούν), τη λύση όμως πρέπει να τη δώσει η πολιτεία.

Υπουργείο Υγείας: Βρέθηκε λύση

Σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο «Λαϊκό» παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων, έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή την καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ότι χθες δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι την περασμένη Τρίτη, βρέθηκε λύση για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56