26/06/2019 20:14:55

Πρόσφυγες καθαρίζουν την πέτρινη αποθήκη στον Πειραιά - Φοβούνται τα κέντρα φιλοξενίας (Photos)

Πρόσφυγες καθαρίζουν την πέτρινη αποθήκη στον Πειραιά - Φοβούνται τα κέντρα φιλοξενίας (Photos) - Media

 

Με τον καλύτερο τρόπο φροντίζουν την καθαριότητα των χώρων του λιμανιού του Πειραιά, στους οποίους διαμένουν, οι πρόσφυγες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι πρόσφυγες καθαρίζουν μόνοι τους την Πέτρινη Αποθήκη του Πειραιά, προσπαθώντας να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες τις εξορισμού δυσμενέστατες συνθήκες.

Στην Πέτρινη Αποθήκη παραμένουν περίπου 1000 άτομα. Αν και έχουν λάβει διορία μερικών ωρών από τι Λιμενικό για να αδειάσουν τον χώρο φοβούνται να απομακρυνθούν από το λιμάνι, λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας.

Παράλληλα οι πρόσφυγες φοβούνται ότι ενδεχόμενος εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα έξω από τα αστικά κέντρα θα ανοίξει το δρόμο για μαζικές απελάσεις στην Τουρκία, μέτρο που προβλέπεται από την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Παρόλα αυτά, οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά, έχουν προειδοποιηθεί ότι αν δεν αποχωρήσουνε μόνοι τους θα εκδιωχθούν με τη βία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.