search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Πρόσφυγες καθαρίζουν την πέτρινη αποθήκη στον Πειραιά – Φοβούνται τα κέντρα φιλοξενίας (Photos)

08.04.2016 15:10
Πρόσφυγες καθαρίζουν την πέτρινη αποθήκη στον Πειραιά - Φοβούνται τα κέντρα φιλοξενίας (Photos) - Media

Με τον καλύτερο τρόπο φροντίζουν την καθαριότητα των χώρων του λιμανιού του Πειραιά, στους οποίους διαμένουν, οι πρόσφυγες.

 

Με τον καλύτερο τρόπο φροντίζουν την καθαριότητα των χώρων του λιμανιού του Πειραιά, στους οποίους διαμένουν, οι πρόσφυγες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι πρόσφυγες καθαρίζουν μόνοι τους την Πέτρινη Αποθήκη του Πειραιά, προσπαθώντας να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες τις εξορισμού δυσμενέστατες συνθήκες.

Στην Πέτρινη Αποθήκη παραμένουν περίπου 1000 άτομα. Αν και έχουν λάβει διορία μερικών ωρών από τι Λιμενικό για να αδειάσουν τον χώρο φοβούνται να απομακρυνθούν από το λιμάνι, λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας.

Παράλληλα οι πρόσφυγες φοβούνται ότι ενδεχόμενος εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα έξω από τα αστικά κέντρα θα ανοίξει το δρόμο για μαζικές απελάσεις στην Τουρκία, μέτρο που προβλέπεται από την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Παρόλα αυτά, οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά, έχουν προειδοποιηθεί ότι αν δεν αποχωρήσουνε μόνοι τους θα εκδιωχθούν με τη βία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:55