search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35
MENU CLOSE

Περού: Τρεις νεκροί από επίθεση ανταρτών παραμονές εκλογών

10.04.2016 09:09
Περού: Ο δημοφιλής πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα καθαιρέθηκε από το Κογκρέσο για «υπόθεση διαφθοράς» - Media

Τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων, παραμονές των προεδρικών εκλογών. 

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μία απομακρυσμένη περιοχή, όπου ευδοκιμεί η καλλιέργεια κοκαϊνης, τη στιγμή που στρατιώτες μετέφεραν υλικό για τη διεξαγωγή των σημερινών εκλογών, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Περού Χόρχε Μοσκόσο.

Οι δύο από τους νεκρούς είναι στρατιώτες κι ο τρίτος πολίτης οδηγός. Ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την ασφάλιση της περιοχής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η μαοϊκής ιδεολογίας οργάνωση Αστραφτερό Μονοπάτι -που, όπως εκτιμάται, ευθύνεται για την επίθεση- είχε εξαρθρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη δεκαετία του ’90, ωστόσο εκατοντάδες στελέχη της εξακολουθούν να ελέγχουν τμήματα της ζούγκλας στο Περού, μίας περιοχής όπου καλλιεργείται κόκαϊνη.

«Αυτό είναι σημάδι πως απομένουν να γίνουν πολλά ακόμη. Οι τρομοκράτες δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για το κράτος του Περού, όμως αποδεικνύουν πως ακόμη μπορούν να βλάψουν», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος και πρώην στρατιωτικός Ολιάντα Ουμάλα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35