search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:15
MENU CLOSE

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στους 300 ανέρχονται οι τραυματισμένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη

10.04.2016 15:12
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στους 300 ανέρχονται οι τραυματισμένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη - Media

Επτά πρόσφυγες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, 34 φέρουν ανοιχτά τραύματα και 30 είναι τραυματισμένοι από σφαίρες καουτσούκ, δηλώνουν μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει περισσότερα από 300 περιστατικά, τα 200 με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά. Αναμεσά τους και παιδιά. 

 

Τριακόσια περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 με αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν, έως αυτή την ώρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη, εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά τραυματίες έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό. Η κατάσταση των υπόλοιπων εκτιμάται από τους γιατρούς.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της γειτονικής χώρας ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Αυτή την ώρα παραμένουν μπροστά στον φράχτη περίπου 200 πρόσφυγες, ενώ συνεχίζεται η ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης με τις σκοπιανές δυνάμεις καταστολής να κάνουν και χρήση σφαιρών από καουτσούκ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:15