search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55
MENU CLOSE

Αυτή είναι η κακή συνήθεια που μειώνει τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας

11.04.2016 09:23
Προσοχή: Οι τρεις μεγάλοι «μύθοι» για τον ήλιο και το μαύρισμα - Media

Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», καθώς ο οργανισμός μας τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», καθώς ο οργανισμός μας τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Περναμπούκο στη Βραζιλία έδειξε ότι όταν το δέρμα είναι υπερβολικά μαυρισμένο από την ηλιοθεραπεία, ελαττώνεται σημαντικά η ικανότητα του δέρματος να παράγει βιταμίνη D.

Η έρευνα έγινε σε 1.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 13 έως 82 ετών, οι οποίοι απολάμβαναν σε καθημερινά τον ήλιο, χωρίς να χρησιμοποιούν αντηλιακό και χωρίς να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Οι ερευνητές μέτρησαν την ανταπόκριση διαφόρων τύπων δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία με την κλίματα φωτότυπου Fitzpatrick.

Επίσης, έλαβαν υπόψη τους τις ώρες έκθεσης στον ήλιο ανά εβδομάδα για κάθε άτομο.

Τέλος, συνέκριναν τα στοιχεία αυτά με τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα των συμμετεχόντων και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D ήταν πολύ χαμηλά όταν η έκθεση στον ήλιο ήταν αυξημένη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:55