search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Σχεδιαστές μεταμορφώνουν τη Νέα Υόρκη- Φτιάχνουν πάρκο με λίμνες και βουνά στη θέση του Centeral Park (Photos)

11.04.2016 13:21
ΗΠΑ κορωνοϊός: Ο μεταλλαγμένος ιός πέρασε τον Ατλαντικό – Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Υόρκη - Media

 

Μία πρωτότυπη «ανάπλαση» της Νέας Υόρκης πρότειναν δύο σχεδιαστές, Yitan Sun και Jianshi Wue, προκειμένου να δημιουργηθεί μια όαση ανάμεσα στα θηριώδη κτίρια και τους ουρανοξύστες. Η ιδέα περιλαμβάνει, στην ουσία, το σκάψιμο μιας περιοχής, κάτω από την οποία κρύβεται βραχώδης επιφάνεια, μεταφέροντας με εκσκαφείς το χώμα που μεταφέρθηκε σταδιακά από το Νιου Τζέρσεϊ.

Στο χώρο αυτού του εδάφους, οι σχεδιαστές προτείνουν να κατασκευαστεί ένα μεγάλο πάρκο με λοφίσκους, λίμνες και μικρά λιβάδια, έκτασης 80 φορές μεγαλύτερη από το κτίριο του Empire State. Η γη θα σκαφτεί σε βάθος 30 μέτρων, ενώ γύρω από την περιοχή θα υψωθούν γυάλινοι τοίχοι ύψους 300 μέτρων, που θα περικυκλώσουν το πάρκο.

Η περιοχή γύρω από το πάρκο θα αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τους Yitan Sun και Jianshi Wu, υπεύθυνους του πρότζεκτ, για την οικοδόμηση γραφείων και κατοικιών, ενώ το πάρκο θα δώσει την ευκαιρία σε κατοίκους και τουρίστες να ξεφύγουν με αναρρίχηση, πεζοπορία και κολύμβηση στο κέντρο της πόλης.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο πάρκο με ασανσέρ, ράμπες και σκάλες που θα τους οδηγούν από την πόλη στη «φύση», αλλά και από τη μία πλευρά του πάρκου στην άλλη.

Πηγή: Mirror

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35