search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:21
MENU CLOSE

Βρετανία: Μητέρες «σιδερώνουν» το στήθος των κοριτσιών για να μην πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

11.04.2016 14:03
Πώς να καθαρίσετε ένα καμένο σίδερο με παρακεταμόλη (Video)  - Media

 

Αίτημα να χαρακτηριστεί ποινικό αδίκημα ένα βάρβαρο φαινόμενο στη Βρετανία προβάλλει ο Jake Berry, βουλευτής των Συντηρητικών. Εκατοντάδες μητέρες «σιδερώνουν» το στήθος των κοριτσιών τους με καυτές πέτρες και σφυριά, τελετή που είναι συνηθισμένη σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής και τώρα φαίνεται να συμβαίνει και σε αφρικανικές κοινότητες της Βρετανίας.

Πρόκειται για το κάψιμο του στήθους προτού προλάβει να αναπτυχθεί με πέτρες, σφυριά και σπάτουλες που έχουν θερμανθεί με κάρβουνα, ώστε ένα κορίτσι να είναι λιγότερο θελκτικό και να μειωθεί η πιθανότητα να μείνει έγκυος, ντροπιάζοντας την οικογένεια. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι το σιδέρωμα γίνεται συνήθως από τις ίδιες τις μητέρες των παιδιών, που θεωρούν ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις.

Ο βουλευτής Jake Berry σοκαρισμένος από το γεγονός ότι συνολικά έχουν κακοποιηθεί περισσότερες από 1000 γυναίκες, έφερε το θέμα στη Βουλή. Η έρευνά του έδειξε ότι το 15% των αστυνομικών δυνάμεων δεν είχαν ούτε ακουστά για την υπόθεση, ενώ το 40% των αστυνομικών ζήτησαν βοήθεια στο χειρισμό του θέματος. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο διαδεδομένη είναι η πρακτική, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και τα θύματα συνήθως σιωπούν.

Σύμφωνα με την καταγγελία μιας γυναίκας στα τοπικά μέσα, η τελετή είναι πολύ επώδυνη για τα κορίτσια. «Το στήθος γίνεται αδύναμο, λιώνει και υποχωρεί», εξομολογείται.

Η Margaret Nyuydzewira, ιδρύτρια φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα γυναικεία και παιδικά δικαιώματα χαρακτηρίζει τη διαδικασία τραυματική και βάρβαρη. «Οι μητέρες πράττουν κατά συνείδηση, για να προστατέψουν τις κόρες τους από τη σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό όμως δεν ταιριάζει με τα βρετανικά ήθη», είπε, ζητώντας τη συμβολή της κυβέρνησης στην καταστολή του φαινομένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:21