search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01
MENU CLOSE

Ας κάνει κανείς κάτι

10.05.2011 08:31
Ας κάνει κανείς κάτι - Media

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε και την κατάστασή μας. Ωραία με τις ατελείωτες θεωρητικές συζητήσεις της μεταπολίτευσης που – καθώς φαίνεται – ουδόλως μας κατέστησαν σοφότερους. Η χώρα βρίσκεται στα χειρότερά της.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε και την κατάστασή μας. Ωραία με τις ατελείωτες θεωρητικές συζητήσεις της μεταπολίτευσης που – καθώς φαίνεται – ουδόλως μας κατέστησαν σοφότερους. Η χώρα βρίσκεται στα χειρότερά της. Αυτή τη φορά στα αλήθεια. Πρέπει να αποφασίσουμε όχι ως Έλληνες με το πάσο μας, φτιάχνοντας ένα φραπεδάκι και περιμένοντας να φτιάξει κι ο καιρός και έχει ο θεός. Ο θεός δεν έχει πλέον, ό,τι έδωσε, έδωσε. Επίσης ο γνωστός θεός των Ελλήνων μας άφησε χρόνους… Είναι ανάγκη να καταλάβουμε: ότι έγινε, έχει γίνει. Πρέπει να τελειώνουμε τώρα με την παθολογική μας προσήλωση στην αναβλητικότητα και τα κουσούρια μας. Η χώρα έχει βουλιάξει και θα το καταλάβουμε όσοι δεν το καταλαβαίνουμε, θέλουμε, δεν θέλουμε. Πρέπει ωστόσο να αποφασίσουμε τι επιθυμούμε να κάνουμε στη ζωή μας από ’δώ και πέρα, με δυο λόγια να ενηλικιωθούμε. Πράγμα που σημαίνει να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Τέλος, δηλαδή, τα φταίνε οι άλλοι, οι κακοί Ευρωπαίοι, το κεφάλαιο, ο ιμπεριαλισμός, ο σοσιαλισμός, οι πολιτικοί, οι τράπεζες, οι Αριανοί κι οι ΠΑΟΚτζήδες. Τώρα πρέπει να δράσουμε για να σωθούμε. Αν είναι, ας καλέσουμε τον Τσίπρα να μας δώσει τις λύσεις του για τη σωτηρία της χώρας ή τον Μαΐλη ή τον Άδωνι Γεωργιάδη ή ακόμα τον δοκιμασμένης εμπειρίας Παπαθανασίου που υπολόγισε με ακρίβεια το έλλειμμα που παρέδωσε. Επίσης μπορούμε να βάλουμε διαχειριστές όλους εκείνους τους ευαίσθητους περί των λαϊκών δικαίων σοσιαλισταράδες της κυβέρνησης που τα έχει χαμένα, λες και έχει πάθει απανωτά εγκεφαλικά, για να σώσουν τη χώρα. Να κάνουν εσωτερικό κίνημα, να αναλάβουν τη χώρα και όχι να εξαγγέλλουν πατριωτικά μανιφέστα προς κατανάλωση των απελπισμένων τους ψηφοφόρων. Να αναλάβουν τις ευθύνες, να λερωθούν, να ματώσουν, να θυσιαστούν. Όχι μόνο να ζητούν τα εκατομμύρια των αναδρομικών από το άδειο ταμείο της πατρίδας. Το έχουν ξετινάξει το κράτος, ας κάνουν και κάτι για την πατρίδα, τώρα. Δεν ανεχόμαστε άλλους κουραδόμαγκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:00