search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:57
MENU CLOSE

Κλεμμένο το «Stairway to heaven»; Οι «Led Zeppelin» στα δικαστήρια! (Photos)

12.04.2016 13:57
Δικαίωση! Δεν «έκλεψαν» οι Led Zeppelin το Stairway to Heaven - Media

Είναι ένα από τα ιστορικότερα τραγούδια της ροκ μουσικής και ύμνος των φαν των «Led Zeppelin». 

 

Είναι ένα από τα ιστορικότερα τραγούδια της ροκ μουσικής και ύμνος των φαν των «Led Zeppelin». Να που τώρα, 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τίθεται ζήτημα… πατρότητας.

Στις 10 Μαΐου ο τραγουδιστής των «Led Zeppelin» Ρόμπερτ Πλαντ και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Τζίμι Πέιτζ, θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη καθώς ο Αμερικανός δικαστής, Γκάρι Κλάουσνερ, έκρινε ότι το θρυλικό κομμάτι έχει πολλές ομοιότητες με το ορχηστρικό «Taurus» των «Spirit». Το τελευταίο κομμάτι είχε κυκλοφορήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 1967.

Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ο εκπρόσωπος του Ράντι Γουλφ, συνθέτη του «Taurus», ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή. Υποστηρίζει ότι ο Πέιτζ πιθανότατα εμπνεύστηκε το «Stairway to Heaven» ακούγοντας τους «Spirit» να παίζουν το «Taurus» στη διάρκεια κοινής περιοδείας των συγκροτημάτων το 1968 και το 1969.

Οι θρυλικοί Ρόμπερτ Πλαντ και Τζίμι Πέιτζ θα βρεθούν στα δικαστήρια 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:55