search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53
MENU CLOSE

Ρέγκλινγκ: Υπάρχουν ελπίδες να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση άμεσα και να αρχίσει συζήτηση για το χρέος

12.04.2016 19:22
Ρέγκλινγκ: Υπάρχουν ελπίδες να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση άμεσα και να αρχίσει συζήτηση για το χρέος - Media

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι η αξιολόγηση του προγράμματος συνεχίζεται και πως υπάρχουν ελπίδες να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα ώστε να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

 

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι η αξιολόγηση του προγράμματος συνεχίζεται και πως υπάρχουν ελπίδες να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα ώστε να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Η αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του δανείου της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά δεν είναι εύκολο. Υπάρχει ακόμη ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας σε μια εκδήλωση στο ινστιτούτο μελετών Council on Foreign Relations.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ πρόσθεσε πως υπάρχουν ελπίδες ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, ώστε η Αθήνα να μπορέσει να αρχίσει να συζητά με τους πιστωτές την ελάφρυνση του χρέους της. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει μια δόση του δανείου της τον Ιούλιο και η Αθήνα θα χρειαστεί εκταμίευση χρημάτων για αυτό, διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53