search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39
MENU CLOSE

Τουσκ: Η προσφυγική κρίση είναι μία ιστορία χωρίς τέλος – Δεν υπάρχει μαγική λύση

13.04.2016 09:50
Τουσκ: Η προσφυγική κρίση είναι μία ιστορία χωρίς τέλος - Δεν υπάρχει μαγική λύση - Media

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση μία ιστορία χωρίς τέλος και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει μία μαγική λύση για να αντιμετωπιστεί το θέμα.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση μία ιστορία χωρίς τέλος και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει μία μαγική λύση για να αντιμετωπιστεί το θέμα. «Είμαστε αντιμέτωποι με μία λεπτή, διαρκείας και πολύ-παραγοντική προσπάθεια» είπε ο Τουσκ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία ιστορία χωρίς τέλος. «Η λύση που δίνουμε δεν είναι η ιδανική και δεν πρόκειται να περιορίσει τις προσπάθειές μας» είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Ο Τουσκ, υπερασπίστηκε τη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι απέτρεψε την κατάρρευση της συνθήκης Σένγκεν.

«Όλα εξαρτώνται από το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία» είπε ο Τουσκ αναγνωρίζοντας ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους. «Συμμερίζομαι αυτές τις αμφιβολίες. Μπορούν να διαλυθούν μόνο εάν εφαρμοστούν οι λύσεις που έχουν συμφωνηθεί» πρόσθεσε ο Τουσκ.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επιχείρησε να διαβεβαιώσει του Ευρωβουλευτές για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τονίζοντας ότι θέλει το Ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου να είναι το καλύτερο του κόσμου.

Πηγή: Politico

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39