Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο περισσότερη επιθυμία έχουμε για μια δροσερή σαλάτα. Την «παντρεύουμε» με ζυμαρικό και την απολαμβάνουμε δροσερή ως κυρίως πιάτο.
500 γρ. πένες
1 ματσάκι ρόκα
1 κεφαλάκι φρέσκια μοτσαρέλα
4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες προσούτο
Αλάτι
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το βαλσάμικο. Πλένουμε τη ρόκα και την αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πένες, την ρόκα, το προσούτο σε κομμάτια, την μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος, περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που φτιάξαμε και ανακατεύουμε καλά.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.