26/05/2019 11:21:43
27.11.2009

Εκκλήσεις για μαζικό εμβολιασμό

Εκκλήσεις για μαζικό εμβολιασμό  - Media

Δύο ακόμα θάνατοι προστέθηκαν στη θλιβερή λίστα του Η1Ν1. Ένας 26χρονος που αντιμετώπιζε πρόβλημα παχυσαρκίας και υπέρτασης και ένας 42χρονος που έπασχε από κίρρωση του ήπατος -αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις ατόμων υψηλού κινδύνου- δεν άντεξαν τις επιπλοκές που επέφερε η μόλυνση από τον ιό Η1Ν1. Έτσι, οι νεκροί στη χώρα μας από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα , ανέρχονται πλέον στους 16. (Οι σκεπτικιστές λένε πως τόσα θα μπορούσε να είναι τα θύματα της εποχικής γρίπης, αντίστοιχα).

Το γεγονός όμως ότι μέσα σε 72 ώρες, έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι καθώς και ότι την τελευταία εβδομάδα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης διπλασιάστηκαν, προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες που καλούν τους Έλληνες πολίτες σε μαζικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, γύρω στα Χριστούγεννα, η χώρα θα γριποκρατείται γι’ αυτό και ο καθείς θα πρέπει να λάβει άμεσα τις αποφάσεις του. Μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι έχουν νοσήσει από τον ιό 600.000 άνθρωποι. Μαζί με τους πολίτες που πέρασαν τη γρίπη ερήμην τους, χωρίς να παρουσιάσουν δηλαδή συμπτώματα, ο αριθμός των ελλήνων που είναι πλέον αξιόπιστοι κάτοχοι αντισωμάτων ανέρχεται στις 800.000. Οι αρμόδιοι φορείς ωστόσο φιλοδοξούν να στείλουν ακόμα πολλές χιλιάδες ελλήνων στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να ανακοπεί η ιλιγγιώδης μεταδοτική πορεία. Και η αλήθεια είναι ότι το κοινό ανταποκρίνεται ολοένα και πιο θερμά. Μόνο χθες, εμβολιάστηκαν 11.000 άτομα. Με την άδεια των επιστημόνων μάλιστα, στο εξής θα ενδείκνυται και ο εμβολιασμός των υγιών βρεφών 6- 36 μηνών.

Ευρύτατα συζητιέται αυτές τις μέρες και το ενδεχόμενο του κλεισίματος των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα. Θεωρείται ότι το μέτρο αυτό θα περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή, τα σχολικά «κενά», μελετάται να αντιμετωπιστούν α λα γαλλικά. Με το σαρκοζικό δηλαδή τρόπο της ιντερνετικής παράδοσης μαθημάτων. Και γεωλογία φυσική μιχθήτω!...

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.