search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Η Ευρώπη γονατίζει μπροστά στην οργή του «σουλτάνου» Ερντογάν για ένα σατιρικό τραγούδι

13.04.2016 13:31
Η Ευρώπη γονατίζει μπροστά στην οργή του «σουλτάνου» Ερντογάν για ένα σατιρικό τραγούδι - Media

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το σατιρικό τραγούδι κατά του Ερντογάν που μεταδόθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση και το οποίο έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου της γειτονικής χώρας. Το τραγούδι σατίριζε την αυταρχική διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής ωστόσο εξάφρασε τη λύπη του για την κίνηση των τουρκικών αρχών να καλέσουν για εξηγήσεις τον Γερμανό πρέσβη.

“Δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω γιατί ένας γερμανός πρεσβευτής καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών λόγω ενός τραγουδιού, σίγουρα απαράδεκτου”, είπε ο Γιούνκερ μιλώντας στους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο. “Αυτό δεν μας φέρνει κοντά στην Τουρκία, αλλά το αντίθετο, μας απομακρύνει”.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Τουρκία Μάρτιν ‘Ερντμαν κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 29 Μαρτίου μετά τη μετάδοση ενός σατιρικού τραγουδιού από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR, το οποίο κρίθηκε προσβλητικό για το πρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας.

‘Εκτοτε η αντιπαράθεση για την ελευθερία της έκφρασης εντάθηκε, και οι σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας είναι τεταμένες, μετά την απαγγελία ενός ποιήματος, πιο αιχμηρού, στη δημόσια γερμανική τηλεόραση για τον Ερντογάν.

Η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της δέχτηκε να συζητήσει το τουρκικό αίτημα για άσκηση ποινικών διώξεων για την τηλεοπτική σάτιρα, κάνοντας το περιοδικό Time να κάνει λόγο για “θυσία” του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν στον βωμό της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:48