search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Δήλωναν ψευδώς ότι είχαν παιδιά με νοητική υστέρηση για να παίρνουν επιδόματα

13.04.2016 13:40
Δήλωναν ψευδώς ότι είχαν παιδιά με νοητική υστέρηση για να παίρνουν επιδόματα - Media

Υπόθεση απάτης σε βάρος φορέων του ελληνικού δημοσίου, στην οποία ενεπλάκησαν 9 άτομα, εξιχνίασαν έπειτα από έρευνα αστυνομικοί…

 

Υπόθεση απάτης σε βάρος φορέων του ελληνικού δημοσίου, στην οποία ενεπλάκησαν 9 άτομα, εξιχνίασαν έπειτα από έρευνα αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του τμήματος Πλατέος Ημαθίας.

Ειδικότερα, ένας 44χρονος ημεδαπός και μία 43χρονη ημεδαπή, κατάφεραν να εξαπατήσουν ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, ώστε να λαμβάνουν παράνομα προνοιακά και πολυτεκνικά επιδόματα, σύμφωνα με το verianet.gr.

H 43χρονη δήλωσε πριν 25 χρόνια σε ληξιαρχείο ψευδώς τη γέννηση 3 παιδιών, τα οποία αναγνώρισε ο 44χρονος. Ακολούθως, οι δράστες εφοδιάστηκαν με ψευδείς βεβαιώσεις ιδιωτών ιατρών, που εμφάνιζαν τα παιδιά με νοητική υστέρηση. 

Για την έκδοση δελτίων ταυτότητας που απαιτούνταν να διαθέτουν τα υποτιθέμενα παιδιά τους, χρησιμοποίησαν τρεις ημεδαπές ηλικίας 28, 24 και 23 ετών, τις οποίες είχε εντοπίσει ένας 25χρονος ημεδαπός, ενώ σε μία περίπτωση έκδοσης δελτίου ταυτότητας φέρεται ως μάρτυρας ένας 45χρονος ημεδαπός.

Στη συνέχεια, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο 44χρονος εμφάνιζε στα κατά τόπους γραφεία πρόνοιας μία 26χρονη ημεδαπή η οποία πάσχει στην πραγματικότητα από νοητική υστέρηση, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο τις Υπηρεσίες.

Υπολογίζεται ότι από τα προνοιακά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα πολυτέκνων που λάμβαναν, έχουν αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνά τις 400.000 Ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 9 ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16