search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:59
MENU CLOSE

IOBE: Απομακρύνεται η ημερομηνία λήξης της κρίσης

13.04.2016 14:18
IOBE: Απομακρύνεται η ημερομηνία λήξης της κρίσης - Media

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΙΟΒΕ αναφορικά με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία προβλέποντας μικρή κλιμάκωση της ύφεσης μεν, αύξηση της ανεργίας δε, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση που παρουσίασε. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, έκανε λόγο για έλλειψη σωστού προσανατολισμού στην πολιτική, προσθέτοντας ότι όσο δεν μεταρρυθμίζεται η οικονομία, τόσο απομακρύνεται η ημερομηνία λήξης της κρίσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο, θα επηρεάσουν δυσμενώς τόσο την ιδιωτική κατανάλωση, όσο και την απασχόληση στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αναμένεται να επιβεβαιωθούν, παρά την προβλεπόμενη άνοδο του τουρισμού. Η ανεργία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, αναμένεται να αυξηθεί στο 25,2% φέτος από 24,4% στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Την ίδια ώρα, το χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα -ως αποτέλεσμα των νέων δημοσιονομικών μέτρων- εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τον αποπληθωρισμό, ενώ ταυτόχρονα, η αύξηση του ΦΠΑ και η επερχόμενη αύξηση των έμμεσων φόρων θα λειτουργήσουν ανασχετικά.

Ως αποτέλεσμα, το Ινστιτούτο προβλέπει, για το τρέχον έτος, μηδενικό πληθωρισμό ή μικρή πτώση τιμών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:59