search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:56
MENU CLOSE

Άμστερνταμ: Μεθυσμένος άστεγος που δήλωνε «τρομοκράτης» η αιτία εκκένωσης του αεροδρομίου

13.04.2016 17:15
Άμστερνταμ: Μεθυσμένος άστεγος που δήλωνε «τρομοκράτης» η αιτία εκκένωσης του αεροδρομίου - Media

 

Εξαιτίας ενός άστεγου Πολωνού εκκενώθηκε μερικώς χθες το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Σίπχολ, τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ο άστεγος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δήλωνε «τρομοκράτης», σύμφωνα με την αστυνομία.

 «Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 21.30 όπου κατήγγειλαν μια ύποπτη κατάσταση στο Σίπχολ» επισήμανε η αστυνομία στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ένας άνδρας που μετέφερε δύο σακίδια συνελήφθη.

«Ο ίδιος επιβεβαίωνε ότι ήταν ένας τρομοκράτης κι επομένως τον συλλάβαμε» τονίζεται από την ίδια πηγή.

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασαν τα σακίδια, εξήγησε η αστυνομία, ενώ «στο μεταξύ εκκενώθηκε η πλατεία Jan Dellaert και η λεωφόρος».

«Καμία ύποπτη ουσία δεν εντοπίστηκε και ο αποκλεισμός της περιοχής έληξε γύρω στις 02.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας)» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δεκάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, με βαρύ οπλισμό, επενέβησαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο του Σίπχολ και απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους καθώς είχαν ενημερωθεί για «μια ύποπτη κατάσταση», τρεις εβδομάδες ακριβώς μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ και το μετρό.

Ο ύποπτος ανακρίθηκε σήμερα το πρωί και «φαίνεται πως προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ» σημείωσε η αστυνομία.

Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελία.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ είναι από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης, εξυπηρετώντας πολλούς διεθνείς προορισμούς, ενώ περνούν από αυτό περίπου 50 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί στην Ολλανδία μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο Βέλγιο, τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως ακριβώς άλλωστε και τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της χώρας και έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορά της με το Βέλγιο.

Περισσότεροι από 200 Ολλανδοί, μεταξύ αυτών 50 γυναίκες, εντάχθηκαν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55