search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Είναι καλύτερο για την υγεία το άπαχο γάλα από το πλήρες;

13.04.2016 17:21
Είναι καλύτερο για την υγεία το άπαχο γάλα από το πλήρες; - Media

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Circulation εξετάζει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη μέσω της περιεκτικότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων σε λιπαρά.

 

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Circulation εξετάζει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη μέσω της περιεκτικότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων σε λιπαρά.

Η έρευνα έδειξε ότι τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, όπως το πλήρες γάλα, συσχετίζονται με την αυξημένη προστασία από το διαβήτη σε σύγκριση με εκείνα που είναι με χαμηλά λιπαρά.

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν αιματολογικά δείγματα από 3.333 ενήλικες σε διάστημα 15 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν στο αίμα τους τρία υποπροϊόντα των γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά αντιμετώπιζαν κατά μέσο όρο 46% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη.

«Δεν υπάρχουν διαχρονικά τεκμήρια ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά παρουσιάζουν καλύτερη έκβαση στην υγεία τους από αυτούς που καταναλώνουν άπαχα γαλακτοκομικά» δήλωσε ο βασικός συντάκτης της μελέτης, δρ Ντάριους Μοτζαφάριαν.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι όσοι καταναλώνουν γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες την ημέρα, αφού τα λιπαρά προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού σε μεγαλύτερο βαθμό από προϊόντα πλούσια σε πρόσθετη ζάχαρη και άλλους υδατάνθρακες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:43