search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12
MENU CLOSE

Τα… μπιλιετάκια από τους θεσμούς στον κ. Φλαμπουράρη

14.04.2016 06:27
Τα… μπιλιετάκια από τους θεσμούς στον κ. Φλαμπουράρη - Media

Αποδείξεις ύψους 300 ευρώ καταφθάνουν καθημερινά στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αποστολέας οι επικεφαλής των θεσμών που έχουν ως έδρα τους κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

 

Αποδείξεις ύψους 300 ευρώ καταφθάνουν καθημερινά στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αποστολέας οι επικεφαλής των θεσμών που έχουν ως έδρα τους κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Που αντιστοιχούν τα 300 ευρώ; Στην ενοικίαση αίθουσας προκειμένου οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου να κάνουν τις διαπραγματεύσεις του. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο ΒΗΜΑτοδότης «Να ξέρετε ότι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κουαρτέτου της τρόικας τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Ετσι αναπόφευκτα δημιουργείται μια απορία: «Πόση οικονομία θα υπήρχε αν οι τροϊκανοί έκαναν τις διαπραγματεύσεις στα υπουργεία, όπως γινόταν παλιά; Το πολύ-πολύ να μας χρέωναν κανένα σουβλάκι, όπως έκαναν επί Στουρνάρα».

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά…

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο μπιλιετάκι που έφθασε στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της κυβέρνησης και αφορά μια δαπάνη 5,1 εκατ. ευρώ. Ρώτησα τι είδους  δαπάνη είναι αυτή. Μου είπαν ότι πρόκειται για τη μεταφορά με πλοία των προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα. Ετσι δημιουργούνται μια σειρά ερωτήσεις: Η επιλογή των πλοίων έγινε με διαγωνισμό; Οι πρόσφυγες δεν πλήρωναν οι ίδιοι τα εισιτήριά τους; Το μόνο που τους έδιναν δωρεάν δεν ήταν ένα σάντουιτς και ένα μπουκάλι νερό; Μαθαίνω ότι τα χρήματα αυτά δεν τα πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο αλλά προέρχονται από το εξωτερικό. Είναι αυτό που σας έχω επισημάνει: ότι τα μόνα κονδύλια που θα έρχονται για τα επόμενα χρόνια είναι αυτά για τους πρόσφυγες» καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12