search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Μπαλτάς: Καθόλου ακριβά τα εισιτήρια για τους αρχαιολογικούς χώρους

14.04.2016 11:43
Μπαλτάς: Καθόλου ακριβά τα εισιτήρια για τους αρχαιολογικούς χώρους - Media
«Δεν είναι καθόλου ακριβά τα εισιτήρια για την είσοδο των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς

 

«Δεν είναι καθόλου ακριβά τα εισιτήρια για την είσοδο των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως το κόστος των εισιτηρίων ήταν «απαράδεκτα χαμηλό» και αναντίστοιχο με όλες τις χώρες του κόσμου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Εμμανουήλ Συντυχάκη, κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι το υπουργείο εφαρμόζει μελετημένη τιμολογιακή πολιτική στον τομέα, έτσι ώστε και να μην επιβαρύνονται υπερβολικά οι ξένοι επισκέπτες, αλλά και οι Έλληνες- βάσει της διαβάθμισης των τιμών αναλόγως με τις περιόδους- να μην πληρώνουν το ίδιο ποσό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε ότι, πλέον, περισσότεροι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα μουσεία χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο εισόδου, καθώς έχει διευρυνθεί το ποσοστό των κοινωνικών κατηγοριών που ενέπιπταν σε αυτό το δικαίωμα.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί «μνημονιακές πολιτικές», με τον κ. Μπαλτά να αντιτείνει ότι μία κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δρα σε συγκεκριμένες συνθήκες και να υπολογίζει τους κανόνες της αγοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:36