search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:20
MENU CLOSE

ΜΑΤ εναντίον προσφύγων για να ανοίξει η Εγνατία – Ένταση, προσαγωγές και πετροπόλεμος (Photos)

14.04.2016 13:44
Ο ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ του Μηνά Βιντιάδη έρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Νίκαιας - Για μία και μόνο παράσταση - Media Gallery 4

Με επέμβαση των ΜΑΤ έληξε το μπλόκο προσφύγων στον κόμβο του Κουτσελιού, στην Εγνατία Οδό.

Οι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά, είχαν προχωρήσει στον αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη για τις άθλιες, όπως καταγγέλλουν, συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr κατά την επιχείρηση η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες συγκαταλέγονται και εθελοντές ισπανικής ΜΚΟ που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Σημειώνεται ότι ομάδα αλληλέγγυων από την πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποίησε κατάληψη στο Δημαρχείο της πόλης με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. 

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ η ένταση μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου, καθώς εξαγριωμένοι πρόσφυγες έσπασαν με πέτρες το φυλάκιο της αστυνομίας που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου.

Οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του καταυλισμού ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία. 

Πληροφορίες/φωτογραφίες: epiruspost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18