search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:18
MENU CLOSE

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί λόγω ΦΠΑ αλλά… το μετάνιωσε

14.04.2016 18:02
Ρουβάς: Δημόσια συγγνώμη για την ανάρτηση με τη Mercedes στο Ηρώδειο (photo) - Media

Έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του λόγω της σχεδιαζόμενης αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24% δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Πέμπτης, αλλά σύντομα φαίνεται πως… το ξανασκέφτηκε.

Πρόκειται για τον βουλευτή Τρικάλων του κυβερνώντος κόμματος, Σάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον τοπικό ραδιοσταθμό Λέσχη 97,6 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Δεν αντέχεται Φ.Π.Α. στο 24%».

Η δήλωση του τρικαλινού βουλευτή προκάλεσε σάλο, καθώς επρόκειτο για τον πρώτο κυβερνητικό βουλευτή που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα κατατεθούν στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο βουλευτής Τρικάλων ανασκεύασε, δηλώνοντας στο trikalavoice.gr ότι αυτό που είπε ήταν πως «αν οι δανειστές μας συνεχίσουν τους εκβιασμούς και αναγκάσουν την Κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα από αυτά που συμφωνήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, τότε υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Έφερα ως παράδειγμα την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24% και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι εγώ που θα δημιουργήσω πρόβλημα στην Κυβέρνηση».

Λίγες ώρες αργότερα και καθώς οι δηλώσεις του έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ ο Σάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την πλήρη στήριξή του στην κυβέρνηση:

«Η Κυβέρνηση, το Οικονομικό μας Επιτελείο και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνουν αυτή τη στιγμή μια σκληρή μάχη ώστε να αποκρουστούν ορισμένες  παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να ολοκληρωθεί η 1η αξιολόγηση της νέας Σύμβασης Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Γνωρίζω τα 48 προαπαιτούμενα της νέας Συμφωνίας και τις επιπτώσεις τους, όπως και την αναγκαιότητα της αλλαγής των συσχετισμών στην  Ενωμένη Ευρώπη προκειμένου να οδηγηθούμε στην Ευρώπη της ποιότητας ζωής – του διαφωτισμού – του ουμανισμού – του εργασιακού πολιτισμού…

Θα είμαι ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα στη Κυβέρνηση, την οποία στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και η οποία  ανέλαβε το τιτάνιο έργο της Ανασυγκρότησης μιας εξαθλιωμένης χώρας, μετά την υπερχρέωση και την καταστροφική ύφεση της οικονομίας της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16