search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:00
MENU CLOSE

«Μαύρα» γενέθλια για τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Απέτυχε η δομική των πυραύλων

15.04.2016 06:00
Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων - Media

Η προσπάθεια της Βορείου Κορέας να εκτοξεύσει ένα βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς από τις ανατολικές ακτές της χώρας απέτυχε, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

 

Η προσπάθεια της Βορείου Κορέας να εκτοξεύσει ένα βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς από τις ανατολικές ακτές της χώρας απέτυχε, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Προφανώς η αποτυχία της εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων θα δυσαρέστησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με την επιτυχή εκτόξευση πυραύλων.

Η αποτυχημένη εκτόξευση ακολουθεί την 4η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τον Ιανουάριο, αλλά και την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης, στις αρχές Φεβρουαρίου, με συνέπεια την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου τύπου “Musudan” με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 3.000 χιλιομέτρων.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η εκτόξευση επιχειρήθηκε σήμερα το πρωί και φαίνεται ότι απέτυχε, χωρίς ωστόσο, να επιβεβαιώσει τον τύπο του πυραύλου.

Εκνευρισμός στο Πεκίνο για τις δοκιμές

Από την πλευρά της η Κίνα εξέφρασε εκ νέου τον εκνευρισμό της για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρειο Κορέα.  «Η σημερινή αποτυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης από τη Βόρεια Κορέα σηματοδοτεί το τελευταίο γεγονός μιας σειράς προκλήσεων, οι οποίες αν συνεχιστούν ανεξέλεγκτα θα οδηγήσουν τη χώρα στο πουθενά. Τα πυρηνικά όπλα δε θα κάνουν την Πιονγκγιάνγκ πιο ασφαλή. Αντιθέτως, το υψηλό οικονομικό κόστος των αμυντικών επιδιώξεών της οδηγεί στη συνέχιση του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζει…» σημείωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua. Να σημειωθεί πως η Κίνα, που αποτελεί τον πιο σημαντικό οικονομικό και διπλωματικό εταίρο της Βόρειας Κορέας ,έχει εκνευριστεί από τις πυρηνικές δοκιμές, αλλά και τις πυραυλικές εκτοξεύσεις, καθώς έχει υποστηρίξει τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τον ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα.

Δεν αποκλείεται και πέμπτη  πυρηνική δοκιμή

Παράλληλα, η αμερικανική ηλεκτρονική σελίδα «38 North» που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα παρατηρεί αυξημένη δραστηριότητα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της, χωρίς ν’ αποκλείει το ενδεχόμενο μιας 5ης πυρηνικής δοκιμής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56