search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Στη Λέσβο ο Ιερώνυμος – Αύριο η συνάντηση με τον Πάπα (Photos)

15.04.2016 09:42
Στη Λέσβο ο Ιερώνυμος - Αύριο η συνάντηση με τον Πάπα (Photos) - Media

Στη Λέσβο έφθασε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο πρώτος από τους τρεις Ιεράρχες που θα βρεθούν σήμερα και αύριο στη Λέσβο στηρίζοντας τους πρόσφυγες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

 

Στη Λέσβο έφθασε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο πρώτος από τους τρεις Ιεράρχες που θα βρεθούν σήμερα και αύριο στη Λέσβο στηρίζοντας τους πρόσφυγες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Θα ακολουθήσουν οι αφίξεις, σήμερα το βράδυ, του Οικουμενικού Πατριάρχη και αύριο το πρωί του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Πάπας αναμένεται να φτάσει στη Μυτιλήνη στις 10.15 το πρωί του Σαββάτου με απευθείας πτήση από τη Ρώμη.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε μια πρώτη δήλωσή του, ευχήθηκε να ευοδωθεί η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε. «Στόχος μας» είπε «είναι, το πρόβλημα που έχουμε να το διεθνοποιήσουμε. Να δείξουμε πως δεν είναι πρόβλημα μόνο των Ελλήνων, ή ακόμα και μόνο των Ευρωπαίων, αλλά όλης της ανθρωπότητας».

Tο μεσημέρι, ο αρχιεπίσκοπος θα κινηθεί προς τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και το απόγευμα θα μεταβεί στην Καλλονή. Εκεί θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπα-Στρατή», ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπα Στρατή», πάντα στην Καλλονή.

Από την Καλλονή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κατευθυνθεί προς την Αγιάσο, όπου θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον ναό της Παναγίας.

Στο μεταξύ, στις 8 περίπου το βράδυ, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, θα φθάσει στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο εκ μέρους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33