search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:41
MENU CLOSE

Η Τουρκία απαγόρευσε την πρόσβαση στο πρακτορείο Sputnik

15.04.2016 10:33
Κορωνοϊός: Η Ρωσία προειδοποιεί: Αποχή δυο μηνών από το αλκοόλ όσοι κάνουν το εμβόλιο Sputnik V  - Media

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή στην Τουρκία του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik, η Τουρκία απαγόρευσε αργά χθες το βράδυ την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή στην Τουρκία του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik, η Τουρκία απαγόρευσε αργά χθες το βράδυ την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του.

 «Δεν υπάρχει πρόσβαση στο sputniknews.com και στις συνδεόμενες διευθύνσεις από την Τουρκία. Στείλαμε επιστολή στη ρυθμιστική αρχή ζητώντας τους λόγους. Δεν είναι κάτι που αναμέναμε», δήλωσε ο Μαχίρ Μπόζτεπε στο Ρόιτερς.

Από την πλευρά της Τουρκίας, εκπρόσωπος της Τουρκικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών δήλωσε πως ο αποκλεισμός αυτός  θεωρείται προσωρινός μέχρι το δικαστήριο να ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφασή του. «Αποφασίσαμε τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο. Η διαδικασία αυτή αναφέρεται στον νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, αποκλεισμός στην πρόσβαση σε ιστοσελίδα αποφασίζεται πρωτίστως αν υπάρχει κάποιου είδους πληροφορία σε αυτή που αντιβαίνει τον νόμο, και τότε η υπόθεση παραπέμπεται στο δικαστήριο, το οποίο θα ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφασή του για άρση του αποκλεισμού ή συνέχισή του» ανέφερε πηγή της Τουρκικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών στο πρακτορείο RIA Novosti.

Αντιδράσεις από Ρωσία για τον αποκλεισμό

Ο αποκλεισμός της πρόσβασης στην ιστοσελίδα στην Τουρκία είναι ένα σαφές δείγμα λογοκρισίας και έλλειψης της ελευθερίας του λόγου στη χώρα, δήλωσε η διευθύντρια σύνταξης του Sputnik, Μαργκαρίτα Σιμονιάν. «Η απόφαση των τουρκικών αρχών να περιορίσουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας είναι άλλη μία ενέργεια αυστηρής λογοκρισίας σε μια χώρα όπου η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει πλέον. Αυτή η λύση μοιάζει ιδιαίτερα παράλογη αν σκεφτούμε ότι πριν από μερικές ημέρες το Sputnik τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Δημοσιογράφων στην Τουρκία» είπε η Σιμονιάν.

Η Σιμονιάν είπε ότι η πρόσβαση στο Sputnik αποκλείστηκε αργά χθες, λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις με τις οποίες επέκρινε “ορισμένους πολιτικούς ηγέτες” στην Τουρκία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:41