search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:00
MENU CLOSE

Συλλήψεις Γάλλων «Αγανακτισμένων» μετά από ταραχες στο Παρίσι

16.04.2016 10:19
Παρίσι: Άγριο ξύλο από επέμβαση της Αστυνομίας σε παράνομο καταυλισμό προσφύγων (Video) - Media

Συλλήψεις 22 ατόμων πραγματοποιησε η αστυνομία του Παρισιού μετά τις ταραχές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Γάλλων «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι. 

 

Συλλήψεις 22 ατόμων πραγματοποιησε η αστυνομία του Παρισιού μετά τις ταραχές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Γάλλων «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οι Γάλλλοι αποκαλούν «Αγρυπνία»,  έχουν ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου με τους Γάλλους πολίτες να διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αν και περίπου 3.000 διαδηλωτές μετείχαν στην χθεσινοβραδινή «Αγρυπνία» στην πλατεία της Δημοκρατίας, «περίπου 100 συγκεκριμένα άτομα» μεταξύ αυτών συγκέντρωσαν κάδους απορριμμάτων και ξήλωσαν πινακίδες και τους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια, πλάκες κλπ) στις δυνάμεις της τάξης, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Οι ατυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια απώθησαν από την πλατεία της Δημοκρατίας την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε, ενώ κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ορισμένες ζημιές κατά την φυγή τους, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν για την «εκτόξευση αντικειμένων, την άσκηση βίας κατά των αρχών και κλοπές», πρόσθεσε η αστυνομία.

Ορισμένοι διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ενώ 4 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προειδοποίησε ότι οι δράστες των βίαιων επεισοδίων που γίνονται στο περιθώριο των διαδηλώσεων αυτών θα “συλλαμβάνονται και θα διώκονται”, μετά τα πολλά “απαράδεκτα” επεισόδια που έχουν σημειωθεί. Συνολικά “151 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις αυτές”, σημείωσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15