search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Συνάντηση Πάπα με Μπέρνι Σάντερς στο Βατικανό

16.04.2016 11:17
Συνάντηση Πάπα με Μπέρνι Σάντερς στο Βατικανό - Media

Λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του Πάπα Φραγκίσκος από την Αγία Έδρα για τη Λέσβο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικης εκκλησίας συναντήθηκε με τονυποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς.

 

Λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του Πάπα Φραγκίσκος από την Αγία Έδρα για τη Λέσβο, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικης εκκλησίας συναντήθηκε με τονυποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς. Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο Reuters ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρι Ζακς, ο οποίος μετείχε στη συνάντηση.

Η συνάντηση έγινε στον ξενώνα του Βατικανού, όπου ο Σάντερς διέμεινε χθες τη νύχτα έπειτα από ομιλία του σε διάσκεψη για την κοινωνική δικαιοσύνη που έγινε στο Βατικανό. Το Βατικανό είχε ανακοινώσει πριν από τη διάσκεψη αυτή ότι δεν προγραμματιζόταν μια συνάντηση μεταξύ του Ποντίφικα και του Σάντερς.

Σύμφωνα με τον Ζακς, ο Σάντερς, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, και ο Πάπας συνομίλησαν για περίπου πέντε λεπτά. Στο δωμάτιο στο οποίο έγινε η συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Ζακς, η σύζυγός του και ένας αξιωματούχος του Βατικανού.

Ο Ζακς πρόσθεσε ότι ο Σάντερς ευχαρίστησε τον Πάπα όσον αφορά τις δηλώσεις του για την αναγκαιότητα να υπάρχει ηθική στην παγκόσμια οικονομία, όπως και αυτές που έχει κάνει υπερασπιζόμενος το περιβάλλον.

«Ο Πάπας ευχαρίστησε τον γερουσιαστή που ήρθε στη συνάντηση και που ήρθε να μιλήσει για την ηθική οικονομία», σημείωσε ο Ζακς.

Στην ερώτηση αν η συνάντηση που είχαν θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιτική, ο Ζακς απάντησε ότι «κατηγορηματικά δεν ήταν πολιτική. Πρόκειται για έναν γερουσιαστή ο οποίος για δεκαετίες μιλάει για την ηθική οικονομία».

Στην ομιλία του χθες στην Παπική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ο Σάντερς επέκρινε το «ανήθικο» χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών του κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι στις μέρες μας είναι μεγαλύτερο από ό,τι ήταν πριν από έναν αιώνα.

O Σάντερς έχει δεσμευτεί κατά την εκστρατεία του για το χρίσμα των Δημοκρατικών να χαλιναγωγήσει την εξουσία των μεγάλων επιχειρήσεων και να ενισχύσει την εργατική τάξη και τους Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι, όπως δηλώνει, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, σε ένα μήνυμα που απηχεί αυτό του Πάπα Φραγκίσκου

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:20