search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:14
MENU CLOSE

Παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος (Video)

17.04.2016 10:31
ΗΠΑ: Ζευγάρι που έζησε μαζί 62 χρόνια πεθαίνει την ίδια μέρα από κορωνοϊό  - Media

Ίσως ακούγεται ως φάρσα αλλά δεν είναι. Ο πρώτος νόμιμος γάμος στην εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, γνωστή ως Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία ή Πασταφαριανισμός (Pastafarianism), πραγματοποιήθηκε στη  Νέα Ζηλανδία. 

 

Ίσως ακούγεται ως φάρσα αλλά δεν είναι. Ο πρώτος νόμιμος γάμος στην εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, γνωστή ως Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία ή Πασταφαριανισμός (Pastafarianism), πραγματοποιήθηκε στη  Νέα Ζηλανδία. Το ζευγάρι μετέδωσε τον γάμο του σε ζωντανή σύνδεση καθότι ήταν ο πρώτος νόμιμος γάμος πασταφαριανών που πραγματοποιήθηκε στον κόσμο.

Βέρες από ζυμαρικά, σουρωτήρια, πειρατική ενδυμασία και ένα κέικ που την κορυφή του βρίσκεται η θεότητα του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος ήταν κάποιες από τις χαρακτηριστικές στιγμές της τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε βάρκα σε περιοχή της νότιας Νέας Ζηλανδίας.  

Οι καλεσμένοι ήταν ντυμένοι ως πειρατές φώναζαν το χαρακτηριστικό «Αρρρρ» των πειρατών, ενώ ο γαμπρός έλεγε στους όρκους του, μεταξύ άλλων, πως ποτέ δεν θα ξεχάσει να βάλει αλάτι όταν βράζει τα μακαρόνια. Λίγο μετά ήρθε η «μεγάλη στιγμή» για το ζευγάρι που  σφράγισε τον γάμο του με ένα σουρωτήρι γεμάτο μακαρόνια, τα οποία ρούφιξαν μέχρι να συναντηθούν τα χείλη τους.

«Το τέρας Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δημιούργησε τον κόσμο. Το γνωρίζουμε αυτό» δήλωσε η τελετάρχης του γάμου, Κάρεν Μάρτιν. «Εμείς δεν ήμασταν εκεί και δεν το είδαμε να γίνεται, αλλά καμία άλλη θρησκεία δεν ήταν εκεί να το δει και η θεότητά μας είναι τόσο αληθοφανής όσο κάθε άλλη» πρόσθεσε.

Η πίστη του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος ή Πασταφαριανισμός

Ο Πασταφαριανισμός δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2005 από τον Μπόμπι Χέντερσον ως παρωδία, για να διδαχθεί στα Αμερικάνικα σχολεία μαζί με την εξέλιξη. Στην ουσία, αποτέλεσε διαμαρτυρία κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της πολιτείας του Κάνσας να διδάσκεται παράλληλα με την θεωρία της εξέλιξης, η δοξασία του Ευφυούς Σχεδιασμού. Ωστόσο, εξελίχθηκε σε κανονική θρησκεία.

Η Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος αναγνωρίζεται ως επίσημη θρησκεία στην Βόρεια Αμερική, στην Πολωνία, στην Ολλανδία και στη Νέα Ζηλανδία.

Η εκκλησία τους προωθεί την ισότητα όλων και οι πιστοί εκφράζουν την πίστη τους φορώντας σουρωτήρια στο κεφάλι τους. Οι «υπηρεσίες» τους είναι αφιερωμένες στην κοινωνικοποίηση γι΄ αυτό «τρώνε ζυμαρικά, πίνουν μπύρα και συζητάνε για την πίστη». Οι Πασταφαριανοί πιστεύουν ότι ο Παράδεισος είναι ένα ηφαίστειο μπύρας με ένα εργοστάσιο στριπτιζέζ, ενώ η κόλαση είναι το ίδιο, απλώς η μπύρα είναι μπαγιάτικη και οι στριπτιζέζ έχουν σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04