search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:04
MENU CLOSE

Ένας 16χρονος έγινε πλούσιος δημουργώντας… εφαρμογές κινητού

18.04.2016 08:38
Αγοράκι 5 ετών έσωσε τη μητέρα του τηλεφωνώντας από παιχνίδι του - Media
 
Ο Μπεν Πάστερνακ έχει τη δικιά του εταιρεία και ζει στο διαμέρισμά του στο Μαχάταν της Νέας Υόρκης

 

Ο Μπεν Πάστερνακ έχει τη δικιά του εταιρεία και ζει στο διαμέρισμά του στο Μαχάταν της Νέας Υόρκης. Ο Μπεν κατάγεται από την Αυστραλία, είναι 16 ετών και είναι ο δημιουργός μιας νέας εφαρμογής με την ονομασία Flogg η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του Tinder και του e-Bay. Η εφαρμογή βοηθάει τους εφήβους να πουλάνε πράγματα που δεν θέλουν και δεν χρειάζονται πια.

Τοποθετώντας μόνο φωτογραφίες στην εφαρμογή, καθιστά την αγορά και την πώληση αντικειμένων εντός του κοινωνικού δικτύου πολύ απλή, απλά μέσα από την πλοήγηση στα προς πώληση αντικείμενα. Ήδη δύο εφαρμογές του Μπεν έχουν είχαν φτάσει το νούμερο 1 στο App Store της Apple, αποφέροντας του πάρα πολύ μεγάλα έσοδα, πριν  ακόμα λανσάρει το Flogg, το οποίο« βγήκε στον αέρα» πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το Yahoo  το πρώτο παιχνίδι του, με το όνομα Impossible Rush, είχε «κατέβει» πάνω από 1,3 εκατομμύρια φορές και σύμφωνα με την Daily Mail, το σχεδίασε μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος.

Σύντομα, επενδυτές από την Silicon Valley έσπευσαν να βρουν τον νεαρό. Ωστόσο, οι γονείς του ήθελαν πρώτα να τελειώσει το σχολείο και να πάει στο πανεπιστήμιο και γι΄ αυτό οι επενδυτές από την Silicon Valley έκαναν την εξής συμφωνία μαζί τους: Αν ο Μπεν μπορούσε να συγκεντρώσει μόνος του χρήματα με την νέα εφαρμογή που ετοίμαζε τότε θα μετακόμιζε στις ΗΠΑ. Ο Μπεν κατάφερε να μαζέψει πολύ γρήγορα τα απαιτούμενα χρήματα και έτσι παράτησε το σχολείο και μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Τώρα περνά 14 με 16 ώρες δουλεύοντας με την ομάδα της εταιρίας του για τη δημιουργία νέων προϊόντων, ενώ μέχρι τώρα έχει κερδίσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις των εφαρμογών κινητού που φτιάχνει.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:59