search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Ιταλικό χωριό λαξευμένο σε βράχο μαγνητίζει τον κόσμο (Photos)

18.04.2016 11:12
Γαλλία: Εβραίος εκατομμυριούχος άφησε την περιουσία του σε ένα ολόκληρο χωριό – Τον είχαν κρύψει από τους ναζί  - Media

Χρονολογείται από τη λίθινη εποχή, αποτελεί έναν από τους πρώτους ανθρώπινους οικισμούς στην Ιταλία και κατοικείται ακόμα και σήμερα. 

 

Χρονολογείται από τη λίθινη εποχή, αποτελεί έναν από τους πρώτους ανθρώπινους οικισμούς στην Ιταλία και κατοικείται ακόμα και σήμερα. Ο λόγος για το ιταλικό χωριό Σάσι ντι Ματέρα το οποίο βρίσκεται στην άκρη μιας χαράδρας στο νότο της Ιταλίας και η δημιουργία του χρονολογείται 9.000 χρόνια πριν. Η περιοχή προστατεύεται από την UNESCO από το 1993 και μεγάλο μέρος του οικισμού είναι λαξευμένο στο βράχο ενός γιγάντιου φαραγγιού.

Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί δεν είχαν καμία πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και υπήρχε έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας ή κατάλληλων εγκαταστάσεων αποχέτευσης.Σήμερα σε αρκετά από τα σπήλαια έχει δοθεί μια νέα ζωή καθώς έχουν μετατραπεί σε άνετα σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια τα οποία δέχονται κατά κύματα τους τουρίστες που σπεύδουν να δουν για ποιο λόγο η Unesco εντυπωσιάστηκε τόσο από την περιοχή.

Το τοπίο έχει αποτελέσει το σκηνικό για πολλές βιβλικές ταινίες μία από τις οποίες είναι και τα «Πάθη του Χριστού» που γυρίστηκε το 2004.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02