search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:00
MENU CLOSE

Προσλαμβάνει «τροχονόμους» το Ισλαμικό Κράτος- Με πρόστιμα και διόδια καλύπτει τους μισθούς των μαχητών

18.04.2016 13:21
Προσλαμβάνει «τροχονόμους» το Ισλαμικό Κράτος- Με πρόστιμα και διόδια καλύπτει τους μισθούς των μαχητών - Media

 

Τροχονόμους «προσλαμβάνει» το Ισλαμικό Κράτος σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του. Η τρομοκρατική οργάνωση έχασε εδάφη και πηγές εσόδων από τις πετρελαιοπηγές στο Ιράκ, έπειτα από τις εναέριες επιθέσεις.

Οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να περικόψουν τους μισθούς των μαχητών μέχρι και 50%, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να λιποτακτήσουν.

Στις 13 Ιανουαρίου η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ βομβαρδίστηκε και η οργάνωση έχασε εκατομμύρια δολάρια που είχε αποταμιεύσει εκεί.

Τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα του έδωσε ο ISIS επιβάλλοντας πρόστιμα στο φθίνοντα πληθυσμό του. Σύμφωνα με τον Ludovico Carlino, αναλυτή, τα πρόστιμα επιβάλλονται στους οδηγούς όταν οδηγούν στη λάθος πλευρά του δρόμου ή όταν αδυνατούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το Κοράνι. Διόδια επίσης πληρώνουν οι οδηγοί φορτηγών και όσοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν μια πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε επιπλέον να δέχεται «χρηματική εγγύηση» αντί σωματικής τιμωρίας που επιβάλει ο νόμος της Σαρίας.

Πηγή: Mirror

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:59