search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40
MENU CLOSE

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο – Εμπλοκή με ελληνικά Mirage 2000

18.04.2016 17:58
Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο - Εμπλοκή με ελληνικά Mirage 2000 - Media

Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκε δύο φορές τη Δευτέρα στο ανατολικό Αιγαίο, όταν τα τελευταία εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.

 

Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών σημειώθηκε δύο φορές τη Δευτέρα στο ανατολικό Αιγαίο, όταν τα τελευταία εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου. Άμεσα αεροσκάφη Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Σκύρο αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη κατά την είσοδο τους στο FIR Αθηνών, διαδικασία που εξελίχθηκε σε εμπλοκή στις 14:40.

Στις 14:55 σημειώθηκε η νέα εμπλοκή μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών κατά την έξοδο των τελευταίων από το FIR Αθηνών, βορείως της Λέσβου.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως 4 τουρκικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο. Οι 19 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το CN-235, το οποίο, ωστόσο παρακολουθείτο από ζεύγος ελληνικών F-16 καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσεως του στο Αιγαίο, από βορρά προς νότο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40