search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:38
MENU CLOSE

Ποιοι είναι οι αθλητές της WIND Running Team που τρέχουν με ταχύτητες 4G για καλό σκοπό σε όλη την Ελλάδα (Photos)

19.04.2016 09:34
Ποιοι είναι οι αθλητές της WIND Running Team που τρέχουν με ταχύτητες 4G για καλό σκοπό σε όλη την Ελλάδα (Photos) - Media

Το 2013 κατέπληξε το κοινό στην Φινλανδία με την κούρσα στον των 10.000 μ. σημειώνοντας ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κλειστού στίβου. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη επίσημη κούρσα της σε αυτά τα μέτρα.

 

Μάγδα Γαζέα -Πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων / Μαραθωνοδρόμος

Με εμπειρία 13 χρόνων είναι μια από τις κορυφαίες μαραθωνοδρόμους. Η Μάγδα Γαζέα έχει συνδέσει το όνομα της με την Αυθεντική Διαδρομή, με τον Μαραθώνιο Αθήνας, η συμμετοχή στον οποίο αποτελεί διακαή πόθο ελλήνων και ξένων δρομέων.

Από το 2003 έχει πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της Αυθεντικής διαδρομής στην Αθήνα, με εξαίρεση το 2011, όπου έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί.

Η Μάγδα έχει αναδειχθεί 30 φορές Πανελληνιονίκης, σε Μαραθωνίους, στα 5.000μ., στα 10.000μ. και στον Ανώμαλο Δρόμο του Εθνικού Πρωταθλήματος. Έχει τρέξει 18 Μαραθωνίους σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως  Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς, 2 φορές σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 3 σε Μεσογειακούς. 

Στόχος της είναι να καταφέρει στον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης στις 22 Μαΐου, να πετύχει το όριο των 2 ωρών και 45 λεπτών για να κερδίσει μια συμμετοχή στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α της πόλης.

Αναστασία Καρακατσάνη – Πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, μέλος της Εθνικής ομάδας Στίβου.

Το 2013 κατέπληξε το κοινό στην Φινλανδία με την κούρσα στον των 10.000 μ. σημειώνοντας ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κλειστού στίβου. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη επίσημη κούρσα της σε αυτά τα μέτρα.

Το 2014 και το 2015 ήταν η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα  στα 10 χλμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Τον Μάρτιο δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 5ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και ανέβηκε στο βάθρο της 2ης θέσης.

Η νεαρή αθλήτρια, στα λίγα χρόνια της επίσημης αθλητικής της καριέρας, μετράει ήδη πολλά ρεκόρ αλλά και διεθνείς  διακρίσεις στα 1.500μ. – 3.000μ. – 5.000μ. – 10.000μ. και στον Ημιμαραθώνιο.

Είναι γεννημένη στις 10 Ιανουαρίου 1992 στον Βόλο. Μεγάλος της αγωνιστικός στόχος είναι το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Αναστασία Μαρινάκου – Πρωταθλήτρια Κλειστού και Ανοικτού Στίβου και μέλος της Εθνικής Ομάδας

Είναι μόλις 19 ετών και όμως έχει καταφέρει πολλά. Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1996 και μεγάλωσε στην Χαλκίδα.

Μόλις πριν από 2 χρόνια, ξεκίνησε επίσημα την καριέρα της στον αθλητισμό. Σήμερα είναι Πρωταθλήτρια Κλειστού και Ανοικτού Στίβου αποστάσεων 800μ., 1500μ., 3000μ., και μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Η Αναστασία είναι κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στην Ελλάδα στην κατηγορία Γυναικών στα 1500μ. και δεύτερης καλύτερης θέσης στην Ευρώπη.

Το 2015 σημείωσε 2 Πανελλήνια ρεκόρ στα 800μ και 1500μ στην κατηγορία νεανίδων κλειστού στίβου. Την ίδια χρονιά, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τερμάτισε 1η στον αγώνα των 5χλμ.

Στόχος της για το 2016 είναι οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες στο Άμστερνταμ.

Γλυκερία Τζιατζιά – Trail Runner

Τερματίζει σταθερά στην 1η θέση γυναικών σε όλους σχεδόν τους ορεινούς αγώνες της χώρας ενώ ξεκίνησε να ασχολείται μόλις πριν από 2 χρόνια με το ορεινό τρέξιμο.

Η Γλυκερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεγάρχη Τρικάλων.

 Έχει σπουδάσει Διατροφή και Διαιτολογία.

Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε επίσημα το 2014. Ξεκίνησε απευθείας με το ορεινό τρέξιμο, ενώ μέχρι τότε, δεν γνώριζε καν την ύπαρξή του σαν άθλημα.

Πιο μικρή είχε παίξει ποδόσφαιρο, είχε τρέξει, είχε αθληθεί ευρύτερα, όμως ο πραγματικός αθλητισμός για την Γλυκερία, ξεκίνησε στα 21 της.

Αγωνιστικά, την ενδιαφέρει το Πρωτάθλημα Skyrunning Greece by Salomon, με επικέντρωση στον Olympus Marathon, έναν αγώνα 44 χιλιομέτρων μέχρι την  κορυφή του Ολύμπου».

Κώστας Γκελαούζος – Πρωταθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου

Νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στο πλαίσιο του 5ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ διαδρομής.

Κάτοχος της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου τα δύο τελευταία χρόνια στο 10άρι του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Από το 2012, περισσότερες από 30 διακρίσεις και 10 ρεκόρ σε Πρωταθλήματα Ανοικτού και Κλειστού Στίβου.

Ανήκει στη γενιά του 1990 και μεγάλωσε στην Άμφισσα. Σε ηλικία 11 ετών έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στα 1000m τον οποίο μάλιστα και κέρδισε.

Παράλληλα με τις προπονήσεις του σπουδάζει στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στο Τμήμα Προπονητικής Στίβου.

Επόμενος στόχος του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στο  Άμστερνταμ στις 7-10 Ιουλίου 2016 και ο Μαραθώνιος στο Dusseldorf στις 24 Απριλίου 2016 σε μια προσπάθεια να πιάσει το όριο των 2 ωρών και 19 λεπτών για συμμετοχή στον Μαραθώνιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Κώστας είναι νέο μέλος της ομάδας των αθλητών της WIND Running Team. Μέσα σε μόνο 2 μήνες, έχει ήδη κατακτήσει την 1η θέση στον Ημιμαραθώνιο του Ναυπλίου και την 1η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής και στους 2 αγώνες.

Μάρκος Γκούρλιας – Πρωταθλητής ημιαντοχής και αντοχής, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου

Αν και μόλις 21 ετών, ο Μάρκος είναι Πρωταθλητής μεσαίων αποστάσεων και εκπροσωπεί την χώρα συμμετέχοντας με την εθνική ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις Νέων, όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Γιουτζήν στις ΗΠΑ, στο Διεθνές Μίτινγκ Γάνδης , στο Διεθνές μίτινγκ Ελάν στην Μπρατισλάβα Σλοβακίας κ.α

Τον Φεβρουάριο 2016 για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατετάγη πρώτος με διαφορά στα 8.000 μ. Νέων (έως 23 ετών), του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου δρόμου, που διεξήχθη στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο Μάρκος Γκούρλιας ξεκίνησε τα πρώτα του δρομικά βήματα σε ηλικία 13 ετών στο στάδιο του Ζωγράφου. Σήμερα, βρίσκεται στο ΟΑΚΑ στα βοηθητικά γήπεδα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου βγάζει αρκετά χιλιόμετρα εβδομαδιαίως.

Παράλληλα είναι φοιτητής Προπονητικής Αθλημάτων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Γιώργος Διαλεκτός – Trail Runner

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του, ξεκίνησε με τον Κλασσικό αθλητισμό αλλά τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το ορεινό τρέξιμο.

Συμμετέχει με πολλά ρεκόρ και πρωτιές σε όλους σχεδόν τους ορεινούς αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα skyrunning.

Μεγάλος του στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunning που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου φέτος στην Ισπανία. Μέχρι τότε βεβαίως θα βρίσκεται στα Ελληνικά βουνά και σε δημοφιλείς αγώνες όπως το Μονοπάτι Παρνασσού, το Metsovo Ursa Trail και το Olympus Marathon.

Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1984 και ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1996 παίζοντας μπάσκετ. Το 2000 ξεκίνησε τον στίβο και πολύ γρήγορα πέτυχε σημαντικές διακρίσεις.

Το 2001 ήταν 11ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων στα 2000μ στιπλ στην Ουγγαρία. Το 2012 κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στα 3000μ. στίπλ. Το 2003 ήταν 3ος Βαλκανιονίκης Εφήβων στα 3000μ στιπλ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος κατέχει από το 2001 το Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 2000μ. στιπλ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31