search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:49
MENU CLOSE

Κάιρο: Αστυνομικός σκότωσε πλανόδιο πωλητή για την τιμή… του τσαγιού

19.04.2016 15:15
Κορωνοϊός: Αρνητικά τεστ από όλους τους τουρίστες θα ζητά η Αίγυπτος - Media

 

Η τιμή του τσαγιού στάθηκε η αφορμή για έναν αστυνομικό να σκοτώσει πυροβολώντας έναν πλανόδιο πωλητή στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, σε μια περίοδο βιαιοπραγίας και ατιμωρησίας των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο αστυνομικός συνελήφθη. Μερικές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του πωλητή, σε ένα προάστιο του ανατολικού Καΐρου, φωνάζοντας συνθήματα όπως “οι αστυνομικοί είναι αλήτες”.

Η αστυνομική βαρβαρότητα ήταν μία από τις αφορμές που πυροδότησαν τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τον χειμώνα του 2011.

“Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής περιπολίας, ξέσπασε μια διαφωνία μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός πωλητή ροφημάτων όταν διαφώνησαν για την τιμή” του τσαγιού, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών Ο αστυνομικός “άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον πωλητή και τραυματίζοντας δύο περαστικούς”.

Στις αρχές Απριλίου, ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε μετά από καυγά έναν οδηγό που επρόκειτο να του παραδώσει κάποια εμπορεύματα. Πέρσι, πολλοί άλλοι αστυνομικοί συνελήφθησαν για βίαιες ενέργειες ή ακόμη και για δολοφονίες κρατουμένων. Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15