search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:30
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι 24 επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

19.04.2016 20:31
Αυτές είναι οι 24 επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα - Media
 
Το Great Place to Work Hellas βράβευσε απόψε τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για το 2016, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces.

 

Το Great Place to Work Hellas βράβευσε απόψε τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, για το 2016, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces.

Στόχος του οργανισμού Great Place to Work, μέσω της βράβευσης αυτής, είναι να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εφέτος διακρίθηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον οι εξής εταιρείες:

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι

1. AXA Ασφαλιστική

2. DHL Express Ελλάς

3. Epsilon Net

4. Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

5. MSD

6. Κωτσόβολος

7. Accenture

8. Novartis Hellas

9. Pharmathen

10. Β. Καυκάς ΑΕ

Κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι

1. MARS Group (Hellas)

2. AbbVie Φαρμακευτική

3. Microsoft Hellas

4. Beiersdorf Hellas

5. Enel Green Power Hellas

6. Data Communication

7. British American Tobacco Ελλάς

8. GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ

9. 3M Hellas

10. Μέλισσα Κίκιζας ABEE Τροφίμων

Κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι

1 PCS

2 Enartia

3 Edenred

4 SAS Institute

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη για 14η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, διακρίθηκαν 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους, τέσσερις «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Great Place to Work Δημήτρης Μαύρος, ανέφερε ότι τα βραβεία απονεμήθηκαν σε επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματικά δείχνουν ότι έχουν άριστο εργασιακό περιβάλλον.

«Ιδίως, στις ημέρες που ζούμε, αυτές οι επιχειρήσεις πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια» σημείωσε ο κ. Μαύρος, «διότι μπορούν ακόμα να μένουν όρθιες και να έχουν τη δύναμη και την επιμονή να κοιτάξουν με αγάπη το προσωπικό τους, για να μπορέσουν και οι ίδιες να επιζήσουν». Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, για να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, που είναι, όπως είπε, η κύρια πηγή εσόδων για μία χώρα.

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους. Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Σημειώνεται ότι το Great Place to Work, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το «χτίσιμο μίας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον».

Το Great Place to Work, για να διαμορφώσει τη λίστα Best Workplaces με τις καλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, καθώς και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο/ερωτηματολόγιο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και τη διαδικασία Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

Το Great Place to Work, πέραν από την έρευνα Best Workplaces, οργανώνει συνέδρια και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσες εταιρείες επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26