search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκά διαβατήρια ζητούν οι Βρετανοί που ζουν στην ΕΕ για προστασία από πιθανό «Brexit»

20.04.2016 06:29
FT: To Brexit τρομοκρατεί τους Βρετανούς επιxειρηματίες - Media

Η Βρετανίδα Louise Garavaglia, ζει στη Γαλλία για περισσότερο από 20 χρόνια και κατέθεσε βιαστικά αίτηση για να λάβει γαλλικό διαβατήριο πριν από τις 23 Ιουνίου και το δημοψήφισμα στη χώρα της για το  “Brexit”.

 

Η Βρετανίδα Louise Garavaglia, ζει στη Γαλλία για περισσότερο από 20 χρόνια και κατέθεσε βιαστικά αίτηση για να λάβει γαλλικό διαβατήριο πριν από τις 23 Ιουνίου και το δημοψήφισμα στη χώρα της για το “Brexit”.

Δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα που θα καθορίσει εάν η Βρετανία θα παραμείνει ή όχι στην ΕΕ, αρκετοί από τα 1,2 εκατ. Βρετανών που ζουν και εργάζονται στην ΕΕ ανησυχούν για το καθεστώς παραμονής τους στις χώρες που τους φιλοξενούν και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν ραγδαίες αλλαγές στη ζωή τους.

«Είναι ένα ρίσκο που δεν μπορείς να το πάρεις, όταν η οικογένεια και η ζωή σου βρίσκονται σε κίνδυνο» είπε στο Bloomberg η 47χρονη Garavaglia, που είναι παντρεμένη με Γάλλο και έχει δύο παιδιά.

«Εάν η Βρετανία αποφασίσει να φύγει από την ΕΕ, μπορεί να αντιμετωπιστώ ως ξένος εδώ, κανείς δεν ξέρει» λέει ο Johnson-Ferguson, που ζει στα δυτικά προάστια του Παρισιού από το 1998.

Εάν η Βρετανία λήξει την 43χρονη συμμετοχή της στην ΕΕ, το εάν οι Βρετανοί θα έχουν το δικαίωμα να μένουν, να παίρνουν συντάξεις, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η καθολική πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών που ζουν, βρίσκονται στη μακρά λίστα των θεμάτων που θα βρεθούν υπό διαπραγμάτευση. Εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις όλα αυτά τα προνόμια μπορεί να χαθούν.

Οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν «Brexit»

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων που ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση της DW για το θέμα του «Brexit» απάντησαν ότι δεν επιθυμούν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Οι Γερμανοί είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ με το 78% να δηλώνει υπέρ της παραμονής.

Οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και οι Πολωνοί επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας σε ποσοστό 69%, 59% και 54% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα το 40% των Γάλλων εκφράζει την επιθυμία η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Η Βρετανική κοινή γνώμη που θα αποφασίσει σχεδόν σε δύο μήνες παραμένει διχασμένη με το 34% να υποστηρίζουν την έξοδο και το 38% την παραμονή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Infratest-dimap.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:31