search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Σε κλίμα καχυποψίας ξεκινά η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

27.11.2009 12:14
Σε κλίμα καχυποψίας ξεκινά η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Media

Σε τεταμένο κλίμα ξεκινούν απόψε οι εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ. Η προσπάθεια για κοινή εισήγηση του ΣΥΝ και των συνιστωσών προς το πανελλαδικό σώμα δεν ευοδώθηκε και είναι ένα ερώτημα σε ποια σημεία θα βρεθεί κοινός τόπος για να προχωρήσει το σχήμα παρακάτω.Προς το παρόν το επίδικο ζήτημα που προκαλεί τριγμούς αφενός στο εσωτερικό του ΣΥΝ και αφετέρου στις σχέσεις του ΣΥΝ με τις συνιστώσες ακούει στο όνομα «μέλη», αφορά δηλαδή την οργανωτική δομή που θα επιτρέπει σε αριστερούς που δεν ανήκουν και δεν θέλουν να ανήκουν σε κάποια συνιστώσα, να ενταχθούν απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τεταμένο κλίμα ξεκινούν απόψε οι εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ. Η προσπάθεια για κοινή εισήγηση του ΣΥΝ και των συνιστωσών προς το πανελλαδικό σώμα δεν ευοδώθηκε και είναι ένα ερώτημα σε ποια σημεία θα βρεθεί κοινός τόπος για να προχωρήσει το σχήμα παρακάτω. Προς το παρόν το επίδικο ζήτημα που προκαλεί τριγμούς αφενός στο εσωτερικό του ΣΥΝ και αφετέρου στις σχέσεις του ΣΥΝ με τις συνιστώσες ακούει στο όνομα «μέλη», αφορά δηλαδή την οργανωτική δομή που θα επιτρέπει σε αριστερούς που δεν ανήκουν και δεν θέλουν να ανήκουν σε κάποια συνιστώσα, να ενταχθούν απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσωτερικό του ΣΥΝ ελοχεύει η καχυποψία ότι αυτό δια της διολίσθησης οδηγεί σε ενιαίο κόμμα και ήδη οι ανανεωτικοί προειδοποιούν για τα χειρότερα την ηγεσία του ΣΥΝ αν υποχωρήσει σε πιέσεις για τη λεγόμενη «κάρτα μέλους» ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες ανοίγουν με την εισήγηση του συντονιστή της Γραμαμτείας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ΄τωνη Νταβανέλλου και γύρω στις 7 αναμένεται και η ομιλία του Τσίπρα που θα κινηθεί στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΥΝ δηλαδή θα θέσει το ζήτημα της διερεύνησης της ανασύνθεσης της αριστεράς και της δημιουργίας μιας πλατιάς Επιτροπής που θα το εξετάσει με νηφαλιότητα. Στην ομιλία του θα αναφερθεί στην πολιτική συγκυρία η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ όσον αφορά την αντιπολιτευτική γραμμή.

Για «εργατικό Δεκέμβρη» προειδοποιεί ο Αλαβάνος

Μέσα σ’ όλα, αναμένεται και το ύφος της ομιλίας του Αλέκου Αλαβάνου αύριο το απόγευμα, ενώ ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής. Χθες στην παρουσίαση του βιβλίου μιας ακόμη συντρόφισσας, της Αλκμήνης Ψιλοπούλου, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στις Βρυξέλλες. «Η πολιτική του ευρωπαϊσμού και της υποταγής» είπε οδηγεί ταχύτατα σε μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη», σε έναν νέο «εργατικό Δεκέμβρη». Ορισμένοι ερμηνεύουν την ιδιαίτερα αιχμηρή απέναντι στην ΕΕ ομιλία του ως έμμεση κριτική και στην Κουμουνδούρου, καθώς πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως όρο για τη συζήτηση για ενιαίο πολιτικό φορέα, μεταξύ άλλων, τον «αριστερό ευρωπαϊσμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:26