09/12/2019 12:29:00
24.4.2016 / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1913 στις 21-04-2016

Σε ημερήσια διάταξη η επιθετική διεκδίκηση

Σε ημερήσια διάταξη  η επιθετική διεκδίκηση - Media

 

Η κατάθεσή του μάλιστα αναμένεται να συμπέσει (κατά διαβολική σύμπτωση) με τις αποφάσεις των ενώσεων των ΜΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, κάτι που κάνει δυσκολότερη την προπαγάνδιση της 48ωρης γενικής απεργίας που θα γίνει τις ημέρες ψήφισης του σχεδίου νόμου στη Βουλή. 
 
Μπορεί λοιπόν τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να μην έχουν την ευκαιρία να προπαγανδίσουν την απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των νέων μέτρων από τηλεοράσεως ή με κάποια δυναμική ενέργεια που θα έβρισκε θέση στα δελτία ειδήσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επαναπαύονται. Αντιθέτως, τα συνδικαλιστικά – κυρίως – στελέχη του ΚΚΕ παρεμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς, καλύπτοντας το κενό που αφήνει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία, μπορεί κάτω από την πίεση που δημιουργεί η ίδια η συγκυρία να παίρνει αποφάσεις για απεργίες, αφήνει όμως την επιτυχία τους... στην τύχη.
 
Παράλληλα το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, που άφησε εκατοντάδες εργαζομένους στον δρόμο, έχει επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της προστασίας των ανέργων που επιχείρησε πρόσφατα να ανοίξει το ΚΚΕ με τη μαραθώνια κινητοποίηση που διοργανώθηκε από τη δημοτική αρχή της Πάτρας.  Στην ημερήσια διάταξη μπαίνει ακόμα και το ζήτημα της «γραμμής» που ακολουθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, δηλαδή της επιθετικής διεκδίκησης που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και της άλλης, του κοινωνικού διαλόγου, που υπερασπίζεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
 
Με τα σωματεία
 
Από τη δική του θέση ο γ.γ. του ΚΚΕ συνεχίζει τις συναντήσεις με όποιο σωματείο εργαζομένων το ζητήσει. Την περασμένη Δευτέρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και τα προεδρεία των σωματείων της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας, για να ακούσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
 
Η επίσκεψη μάλιστα δεν έμεινε στο εθιμοτυπικό της κομμάτι, καθώς αμέσως μετά ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό προκειμένου να του επισημάνει την κατάσταση, αλλά και για να απαιτήσει την πραγματοποίηση συνάντησης των συνδικαλιστών του Μετάλλου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
 
Για το κόμμα της Ζωής
 
Ένα νέο κόμμα δεν περνά ποτέ αδιάφορο για το ΚΚΕ, όποια και αν είναι η εκτίμηση για τη δυναμική του. Πόσω μάλλον το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Περισσού είχε... περιπετειώδη σχέση όσο εκείνη ήταν πρόεδρος της Βουλής. Με σχόλιο στον «Ριζοσπάστη», το ΚΚΕ χαρακτηρίζει το νέο κόμμα «γέννημα της αντιμνημονιακής σούπας», αλλά και συνέχιση «μιας αυταπάτης που χρεοκόπησε με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.