search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52
MENU CLOSE

Eurogroup: Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ -Μοσκοβισί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

22.04.2016 08:10
Ντάισελμπλουμ τέλος; - Media

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας φάνηκαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με δηλώσεις τους ενώ προσέρχονταν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogorup που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας φάνηκαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με δηλώσεις τους ενώ προσέρχονταν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogorup που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ.

“Ακούω καλές ειδήσεις από την Αθήνα, οπότε ας δούμε πού βρισκόμαστε”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία σήμερα.

“Εάν σημειώσουμε πρόοδο στο περιεχόμενο του προγράμματος και τα επόμενα βήματα μετά θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος. Αλλά είμαστε μόνο στην αρχή αυτής της συζήτησης”, εξήγησε. “Το χρέος είναι μια συζήτηση που δεν είχαμε προηγουμένως, το μόνο που είχαμε ήταν η υπόσχεση πως εάν οι Έλληνες συμμορφώνονταν πλήρως και ακολουθούσαν το πρόγραμμα θα εξετάζαμε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους”.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στο “αγκάθι” του ασφαλιστικού, λέγοντας πως “ίσως ήμασταν υπερβολικά αισιόδοξοι να πιστέψουμε πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση μέσα σε λίγους μήνες”.

Εφικτή και απαραίτητη για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη χαρακτήρισε την ελληνική συμφωνία ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί. “Είμαστε κοντά”, είπε, σημειώνοντας ότι υπήρξε καλή πρόοδος.

“Ωστόσο, υπάρχει ακόμη λίγη δουλειά να γίνει. Θέλουμε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα είναι οικονομικά πιο αξιόπιστο, χρηματοοικονομικά πιο βιώσιμο και κοινωνικά πιο δίκαιο. Με καλή κοινή θέληση, η συμφωνία είναι πιθανή. Η συμφωνία είναι απαραίτητη. Για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Η Κομισιόν τη θέλει”, είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:51