search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:24
MENU CLOSE

Τη Δευτέρα η προκήρυξη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

23.04.2016 07:39
Ιδιωτικά κανάλια για άδειες: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας για έναν αντισυνταγματικό και στημένο διαγωνισμό - Media

Τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ενώ θα ακολουθήσει ένα διάστημα 45 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων. 

 

Τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ενώ θα ακολουθήσει ένα διάστημα 45 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων.

Η διαδικασία της αδειοδότησης προβλέπει πως, για να μπορέσει ένας υποψήφιος (εταιρεία ή κοινοπραξία ημεδαπή ή αλλοδαπή) να συμμετάσχει στη φάση της δημοπρασίας αδειών, θα πρέπει να έχει περάσει το στάδιο της προεπιλογής.

Επιπλέον, θα πρέπει να καλύπτει τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις: τη νομική μορφή, το μετοχικό κεφάλαιο και τη μετοχική σύνθεση. Το κυριότερο είναι να μη συντρέχουν οι ασυμβίβαστες ιδιότητες ως προς τους μετόχους και τα μέλη της διοίκησης.

Τα ασυμβίβαστα είναι η συμμετοχή σε εταιρείες δημοσκοπήσεων ή διαφημιστικές, η αμετάκλητη καταδίκη για κακούργημα και άλλα συγκεκριμένα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και η καταδίκη για διαφθορά, στο πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων. Θα πρέπει επίσης να δικαιολογείται η προέλευση των οικονομικών μέσων που έχει διαθέσει κάθε μέτοχος.

Οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν πρόσφατες φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές ενημερότητες, καθώς και πιστοποιητικά που θα αποδεικνύουν τη σύννομη λειτουργία τους. 

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21