19/02/2020 15:07:04

Τη Δευτέρα η προκήρυξη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Tο ΣτΕ αποφασίζει για τις τηλεοπτικές άδειες - Media

 

Τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ενώ θα ακολουθήσει ένα διάστημα 45 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων.

Η διαδικασία της αδειοδότησης προβλέπει πως, για να μπορέσει ένας υποψήφιος (εταιρεία ή κοινοπραξία ημεδαπή ή αλλοδαπή) να συμμετάσχει στη φάση της δημοπρασίας αδειών, θα πρέπει να έχει περάσει το στάδιο της προεπιλογής.

Επιπλέον, θα πρέπει να καλύπτει τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις: τη νομική μορφή, το μετοχικό κεφάλαιο και τη μετοχική σύνθεση. Το κυριότερο είναι να μη συντρέχουν οι ασυμβίβαστες ιδιότητες ως προς τους μετόχους και τα μέλη της διοίκησης.

Τα ασυμβίβαστα είναι η συμμετοχή σε εταιρείες δημοσκοπήσεων ή διαφημιστικές, η αμετάκλητη καταδίκη για κακούργημα και άλλα συγκεκριμένα αδικήματα, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και η καταδίκη για διαφθορά, στο πλαίσιο σύναψης δημοσίων συμβάσεων. Θα πρέπει επίσης να δικαιολογείται η προέλευση των οικονομικών μέσων που έχει διαθέσει κάθε μέτοχος.

Οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν πρόσφατες φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές ενημερότητες, καθώς και πιστοποιητικά που θα αποδεικνύουν τη σύννομη λειτουργία τους. 

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.