search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52
MENU CLOSE

Τεμαχισμός με σπάθα σαμουράι

24.09.2009 18:12

Αμερικανός φοιτητής έκοψε το χέρι και τον λαιμό ενός διαρρήκτη, προκαλώντας τον θάνατό του

Αμερικανός φοιτητής έκοψε το χέρι και τον λαιμό ενός διαρρήκτη, προκαλώντας τον θάνατό του, όταν αυτός μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού του, στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο φοιτητής Ιατρικής στο διάσημο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς δεν θα παραπεμφθεί, αν αποδειχθεί ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα… (Οι σπάθες των σαμουράι είναι νόμιμες στις ΗΠΑ). Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη διάρρηξη στο γκαράζ κατοικίας την οποία νοίκιαζαν τέσσερις φοιτητές. Αυτοί ζήτησαν από τον διαρρήκτη να φύγει και την ώρα που καλούσαν την αστυνομία, αυτός όρμησε στον φοιτητή. O τελευταίος απάντησε χτυπώντας τον με τη σπάθα των σαμουράι, με την οποία του έκοψε το δεξί χέρι και τον τραυμάτισε βαθιά στο ύψος του λαιμού. Ο διαρρήκτης ήταν υπότροπος και είχε βγει από τη φυλακή πριν από τρεις μέρες…

Οι ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοφορίας προστατεύεται από το σύνταγμα, επιβάλλουν ελάχιστους περιορισμούς στην κατοχή σπαθιών, αν και συνήθως απαγορεύεται να τα επιδεικνύει κανείς δημοσίως. Οι σαμουράι χρησιμοποιούσαν τα σπαθιά τους με βάση έναν ιδιαίτερο ηθικό κώδικα. Στην Ιαπωνία, σήμερα, οι σπάθες πρέπει να δηλώνονται στην αστυνομία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52