18/10/2019 23:35:33
24.9.2009

Τεμαχισμός με σπάθα σαμουράι

Αμερικανός φοιτητής έκοψε το χέρι και τον λαιμό ενός διαρρήκτη, προκαλώντας τον θάνατό του, όταν αυτός μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού του, στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο φοιτητής Ιατρικής στο διάσημο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς δεν θα παραπεμφθεί, αν αποδειχθεί ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα... (Οι σπάθες των σαμουράι είναι νόμιμες στις ΗΠΑ). Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη διάρρηξη στο γκαράζ κατοικίας την οποία νοίκιαζαν τέσσερις φοιτητές. Αυτοί ζήτησαν από τον διαρρήκτη να φύγει και την ώρα που καλούσαν την αστυνομία, αυτός όρμησε στον φοιτητή. O τελευταίος απάντησε χτυπώντας τον με τη σπάθα των σαμουράι, με την οποία του έκοψε το δεξί χέρι και τον τραυμάτισε βαθιά στο ύψος του λαιμού. Ο διαρρήκτης ήταν υπότροπος και είχε βγει από τη φυλακή πριν από τρεις μέρες...

Οι ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοφορίας προστατεύεται από το σύνταγμα, επιβάλλουν ελάχιστους περιορισμούς στην κατοχή σπαθιών, αν και συνήθως απαγορεύεται να τα επιδεικνύει κανείς δημοσίως. Οι σαμουράι χρησιμοποιούσαν τα σπαθιά τους με βάση έναν ιδιαίτερο ηθικό κώδικα. Στην Ιαπωνία, σήμερα, οι σπάθες πρέπει να δηλώνονται στην αστυνομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.