search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Γερμανικός Τύπος: Εβδομάδα των Παθών για τον Τσίπρα

26.04.2016 10:03
alexis-tsipras1.jpg

Στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται ο γερμανόφωνος τύπος. Πλήθος σχολίων και για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στο Ανόβερο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του.

 

 

Στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται ο γερμανόφωνος τύπος. Πλήθος σχολίων και για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στο Ανόβερο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του.

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη και επίπονη εβδομάδα για τον Έλληνα πρωθυπουργό παρουσιάζει η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung την Μεγάλη εβδομάδα, προχωρώντας σε σχετικό παραλληλισμό: «Την Κυριακή οι Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Όμως για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα φέτος η εβδομάδα των Παθών αποκτά μια ιδιαίτερη, πολιτική σημασία: κατόπιν πιέσεων των διεθνών δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας σε χρόνο ρεκόρ. Αντιδράσεις σημειώνονται εντός της κυβερνητικής παράταξης». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας επισημαίνει ωστόσο ότι: «Ο Τσίπρας κινδυνεύει να τραβήξει πολύ το σχοινί εάν λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας. Το πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στις οδηγίες των πιστωτών μένει ακόμη ανοιχτό».

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται και για τα δύο σενάρια. «Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία με τους πιστωτές εντός αυτής της εβδομάδας ταυτόχρονα όμως προετοιμάζεται και για αποτυχία» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. «Ακόμη όμως και εάν χρησιμοποιηθεί όλο το ρευστό θα είναι και πάλι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει την επόμενη δόση».

Από την άλλη πλευρά η διήμερη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη Γερμανία κέντρισε το ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για πολλές μέρες. Σήμερα ο τύπος σχολιάζει την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Συγκεκριμένα η εφημερίδα Leipziger Volkszeitung γράφει: «Οι ευρωπαίοι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Ένας μη Ευρωπαίος αγόρευσε με εντυπωσιακή ορμή υπέρ της ευρωπαϊκή ενότητας, ο Μπαράκ Ομπάμα. Έχουν ξεχάσει οι Ευρωπαίοι, ιδιαίτερα οι νέοι, τι θησαυρό κρατούν στα χέρια τους; Πάντως ήταν καλό που ο Ομπάμα τους το υπενθύμισε».

Στο ίδιο ύφος κινείται και το σχόλιο της εφημερίδας Braunschweiger Zeitung. «Ένας τόσο πειστικός Ομπάμα δεν θα έπρεπε να μιλάει μόνο στο Ανόβερο, αλλά και στη Βαρσοβία, τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη και σε πολλές άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις στις οποίες η ευρωπαϊκή προοπτική έχει παραμεριστεί. Η Ευρώπη χρειάζεται τέτοιους υποστηρικτές για να ξαναβρεί τη δύναμή της. Yes, we can».

Πηγή: dw.de

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28