search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

26.04.2016 10:46
htapodi_me_kofto_makaronaki.jpg

Κλασικό και πεντανόστιμο φαγάκι, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.

 

Κλασικό και πεντανόστιμο φαγάκι, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.

1 κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 pummaro

1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος

1 φλ. τσ. άσπρο ξηρό κρασί

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι,

πιπέρι

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.

Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:29