search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:40
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ: Να αποτρεπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου – Αφανίζει τον δημοσιογραφικό κλάδο (Video)

26.04.2016 11:42
Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ: Να αποτρεπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου - Αφανίζει τον δημοσιογραφικό κλάδο (Video) - Media

Ο Ευάγγελος Τάτσης, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) μίλησε στη Βουλή για το ασφαλιστικό και ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.

 

Ο Ευάγγελος Τάτσης, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) μίλησε στη Βουλή για το ασφαλιστικό και ανέφερε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν επιβαρύνει έστω και στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό. Στους πόρους του δεν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά, παρά μόνο εισφορά εργαζομένων. Αντί εργοδοτικής εισφοράς έχει το θεσμοθετημένο έσοδο του αγγελιόσημου. Το προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφανίζει κυριολεκτικά τα ασφαλιστικά μας ταμεία, αφού στο άρθρο 38 παράγραφος 9 καταργεί τον βασικό πόρο μας, το αγγελιόσημο, οδηγώντας τον ΕΔΟΕΑΠ σε άμεσο κλείσιμο και στερώντας στους 18.500 ασφαλισμένους του, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς περίθαλψης».

Συνέχισε μιλώντας για την επίδραση του νομοσχεδίου στον κλάδο των δημοσιογράφων λέγοντας πως «στην ουσία το νομοσχέδιο αυτό ακυρώνει βίαια τον μόχθο των ανθρώπων του δημοσιογραφικού κλάδου που εδώ και μισό αιώνα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δημιούργησαν, συντήρησαν και βελτίωσαν ένα ταμείο, το οποίο αποτελεί ακόμη και στα ύστερά του πανευρωπαϊκό πρότυπο. Ουσιαστικά στην περίπτωση του κλάδου μας, βλέπουμε τον διακαή πόθο των κυβερνώντων να υφαρπάξουν τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων μας».

Κατακλείδα της ομιλίας του ήταν πως «πρέπει να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ουσιαστικά αφανίζει του δημοσιογραφικό κλάδο».

Πηγή Video: Enikos

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15