search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:32
MENU CLOSE

Μπαγκλαντές: Τεμάχισαν τον εκδότη του πρώτου περιοδικού της κοινότητα ΛΟΑΤ

26.04.2016 15:07
Μπανγκλαντές: Τεμάχισαν τον εκδότη του πρώτου περιοδικού της κοινότητα ΛΟΑΤ - Media

Ο Xulhaz Mannan δούλευε για την USAID στο Μπαγκλαντές και ήταν ο εκδότης του πρώτου περιοδικού για την κοινότητα ΛΟΑΤ  της χώρας.

Ο Xulhaz Mannan δούλευε για την USAID στο Μπαγκλαντές και ήταν ο εκδότης του πρώτου περιοδικού για την κοινότητα ΛΟΑΤ  της χώρας.

Ο Mannan μαζί με έναν άλλο άνδρα τεμαχίστηκαν από την οργάνωση Ansar Al Islam, η οποία είναι το Μπανγκλαντεσιανό παράρτημα της Αλ Κάιντα. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με μήνυμα που απέστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δυο άνδρες βρισκόντουσαν μέσα σε ένα διαμέρισμα όταν τους επιτέθηκαν πέντε ή έξι άνδρες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο κτίριο υποδυόμενοι τους μεταφορείς. Οι δράστες τους τεμάχισαν χρησιμοποιώντας μαχαίρια και ματσέτες.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο John Kerry, αποκάλεσε το συμβάν έναν «βάρβαρο φόνο».

Ο διευθυντής της USAID, o Gayle Smith, δήλωσε πως «ήταν το είδος του ανθρώπου που πολεμούσε για τα πιστεύω του, έτοιμος πάντα να υπερασπιστεί τόσο τα δικαιώματα του όσο και αυτά των συνανθρώπων του».

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Μπαγκλαντές, η Marcia Stephens Bloom Bernicat, δήλωσε πως «καταδικάζουμε απόλυτα αυτή την επίθεση και καλούμε την κυβέρνηση του Μπανγκλαντές να λάβει αυστηρά μέτρα ώστε οι δράστες να συλληφθούν».

Σύμφωνα με Βρετανό φωτογράφο ο οποίος επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του, τόσο ο Mannan όσο και ο Tanay Mojumdar, ο άλλος άνδρας που δολοφονήθηκε, ήταν ανοικτά ομοφυλόφιλοι και μάχονταν για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας του Μπαγκλαντές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:31