search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:04
MENU CLOSE

Συναυλίες και μουσικές παραστάσεις που αποχαιρετούν τη σεζόν

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1914
28-04-2016
29.04.2016 03:00
pod_2804_027_cmyk.jpg

Πριν ξεκινήσουν οι πολλές συναυλίες και τα live, και γίνει η Αθήνα ένα μεγάλο φεστιβάλ μουσικής, ας δούμε τι μπορούμε να ακούσουμε και πού…

Πριν ξεκινήσουν οι πολλές συναυλίες και τα live, και γίνει η Αθήνα ένα μεγάλο φεστιβάλ μουσικής, ας δούμε τι μπορούμε να ακούσουμε και πού…

Σχεδόν έναν μήνα πριν αρχίσει το συναυλιακό καλοκαίρι, από αρχές Ιουνίου δηλαδή, και γίνει η Αθήνα ένα μεγάλο stage συναυλιών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μπορεί κανείς να απολαύσει πολλά ακόμα live. Μεμονωμένες βραδιές ξένων μουσικών αλλά και προγράμματα δικών μας καλλιτεχνών, που είτε κάνουν μερικές ακόμα τελευταίες εμφανίσεις για τη σεζόν είτε πήραν παράταση πέρα από την Κυριακή των Βαΐων, που είθισται να είναι ο «τερματικός» σταθμός της χρονιάς. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά σημεία της Αθήνας που επιμένουν ακόμα… μουσικά.
 
Τέσσερα βράδια μελοποιημένης ποίησης θα παρουσιάσει ο Κώστας Μακεδόνας στο «Ρυθμός Stage» τις Δευτέρες 9, 16, 23 και 30 Μαΐου. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από το «Άξιον εστί» του Ελύτη και την «Άρνηση» του Σεφέρη μέχρι τον «Σταυρό του Νότου» του Καββαδία και τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου και από την «Αθανασία» του Γκάτσου και το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» του Λειβαδίτη μέχρι τη «Θητεία» του Μάνου Ελευθερίου. Εκλεκτοί καλεσμένοι (δύο κάθε Δευτέρα) οι Γιώτα Νέγκα, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γρηγόρης Βαλτινός, Ζωή Παπαδοπούλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Χριστίνα Μαξούρη, Γιώργος Χατζής.
 
Ο Φοίβος Δεληβοριάς αποχαιρετά τη σεζόν με δύο μοναδικά ανοιξιάτικα πάρτι στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για δύο Σάββατα, 7 και 14 Μαΐου. Τραγούδια από την «Καλλιθέα» και τους παλιότερους δίσκους, διασκευές και επισκευές των παρελθοντικών «κολλημάτων μας», όλα θα βρίσκονται εκεί μήπως, όπως λέει ο Φοίβος, κι αυτή τη φορά το καλοκαίρι έρθει επιτέλους με τους δικούς μας όρους…
 
Ο Τζίμης Πανούσης μάς καλεί σε νηστεία, προσευχή και rock and roll στο δικό του… «Hot Spot», να «διασκεδάσουμε με τις αναποδιές που φέρνουν οι ανάδρομοι πλανήτες και οι διακινητές τους τα κομματόσκυλα». Με τις ιστορικές Μουσικές Ταξιαρχίες στο θρυλικό Can Can, το Σάββατο 7 και 14 Μαΐου.
 
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και η «Βαβέλ» τους, ύστερα από οκτώ sold out παραστάσεις, μας περιμένουν σε δύο ακόμα βραδιές, Σάββατο 7 και Παρασκευή 13 Μαΐου, στο Βοτανικός Live Stage. «Η Βαβέλ είναι η Αθήνα του 2016 όπως την είδαμε με τα μάτια μας τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις “ημέρες του φωτός”. Είναι οι νέες εμπειρίες, οι αναθεωρήσεις, οι αποχαιρετισμοί και τα καλωσορίσματα», λέει η δημιουργική τριάδα για τις παραστάσεις της, όνομα το οποίο έδωσε και στον νέο της δίσκο.
 
Τραγούδια από την πολυετή δισκογραφία του προσεγγίζονται εκ νέου με διαφορετική ενορχήστρωση. Μαζί με αυτά και τραγούδια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ζωής Παιχνίδια», ένα μουσικό χρονογράφημα της Ελλάδας έτσι όπως τη βλέπει μέσα από τη δική του ζωή ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Στο Club του Σταυρού του Νότου 7 και 14 Μαΐου. 
 
Η φωνή του frontman David Surkamp καθιέρωσε τους «Pavlov’s Dog» ως συγκρότημα-φαινόμενο. Η μπάντα – ορόσημο της ροκ μουσικής έρχεται στο Κύτταρο για μία βραδιά, στις 28 Μαΐου. Ευκαιρία να ακούσουμε live μία από τις ωραιότερες μπαλάντες, το «Julia», που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει αγαπημένο και κλασικό. 
 
Ένας εκπρόσωπος του progressive ήχου, ο Steven Wilson, δηλαδή ο ιδρυτής των σπουδαίων «Porcupine Tree», έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας ως σόλο καλλιτέχνης, στο Μπάντμιντον, στις 5 Μαΐου. Σε άλλο κλίμα, οι Planet of Zeus θα παρουσιάσουν ζωντανά το τέταρτο άλμπουμ τους «Loyal to the pack» στο Piraeus 117 Academy, στις 7 Μαΐου.
 
Και για όσους προτιμούν κάτι πιο underground, το heavy rock τρίο από τη Βόρεια Ντακότα Egypt Live στο An Club, στις 6 Μαΐου. Τρεις θεματοφύλακες του ελληνικού ροκ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ροκ εν ρολ πανηγύρι στις 13 Μαΐου στο Κύτταρο: Μωρά στη φωτιά, Απροσάρμοστοι και Magic de Spell. Special unplugged live από τους Last Drive στο Ίλιον Plus, 13 και 14 Μαΐου. 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:03