search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Αυτά έκανε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο – Δόθηκαν στοιχεία στη Βουλή

27.04.2016 17:27
Γερμανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ - Media

Περισσότερες από 500 λέμβοι που μετέφεραν μετανάστες αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά τον περασμένο Μάρτιο, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας στοιχεία για τα πεπραγμένα της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου ‘Αμυνας αφίχθησαν 517 λέμβοι οι οποίες υπολογίζεται ότι μετέφεραν συνολικά 25.871 πρόσφυγες και μετανάστες. Ακόμη, στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου τα συμμαχικά πλοία εντόπισαν 30 λέμβους εκ των οποίων οι 20 αφίχθησαν στα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε επίσης αναφορά της Συμμαχίας, σύμφωνα με την οποία, από την έναρξη της δραστηριότητας και των περιπολιών των πλοίων του ΝΑΤΟ στις περιοχές της Λέσβου (από 8 Μαρτίου 2016) και της Χίου (από 21 Μαρτίου 2016) έχει καταγραφεί η άφιξή στην Ελλάδα 58 λέμβων με μετανάστες από τις οποίες οι 18 εντοπίστηκαν αρχικά από σκάφη της συμμαχικής δύναμης. Αντίστοιχα στην Τουρκία επέστρεψαν 35 λέμβοι από τις οποίες, οι 11 μετά από αρχική αναφορά των Συμμαχικών πλοίων.

Την περίοδο από τις 9 Μαρτίου και έως τις 18 Απριλίου οι ελληνικές αρχές έχουν ειδοποιηθεί 26 φορές από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι Τουρκικές 37 και η Frontex εννέα.

Ο υπουργός ‘Αμυνας επισημαίνει επίσης, ότι ο ρόλος της Νατοϊκής Δύναμης είναι αποτρεπτικός και επικουρικός με τις δυνάμεις της Frontex οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:48