search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Ένας δράκος που αγαπάει τα παιδιά…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1914
28-04-2016
30.04.2016 03:00
Ένας δράκος που αγαπάει τα παιδιά... - Media

Μεγάλη Εβδομάδα και τα παραμύθια αγάπης είναι αυτά που χρειαζόμαστε πιο πολύ…

 
Μεγάλη Εβδομάδα και τα παραμύθια αγάπης είναι αυτά που χρειαζόμαστε πιο πολύ…
Σε μια χώρα μακρινή, λοιπόν, που τη λέγανε Ατλαντίδα, ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια. Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα, κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή. Ώσπου μια μέρα, από εκείνες που δεν θέλεις να σκέφτεσαι – μα δεν ξεχνάς ποτέ –, εμφανίστηκε ένας δράκος… Αλλιώτικος…
Άτλαντες και Ατλαντάκια πολέμησαν με όλες τις δυνάμεις τους μαζί με τους Ατλαντογιατρούς, τις Ατλαντονοσοκόμες και με λιγοστούς καλούς Ατλαντοσυντρόφους που θέλησαν και μπόρεσαν να συμπαρασταθούν στη φοβερή μάχη.
Μα ο καρκινόδρακος είχε πάρει την απόφασή του… και μια μέρα νίκησε και πήρε μαζί του τη μικρή Νένη. Η επόμενη μέρα βρήκε τον Άτλαντα, την Ατλαντίνα και τα Ατλαντάκια κατάχαμα, με τον ουρανό πάνω στα κεφάλια τους. Πέρασαν έτσι μέρες πολλές και αγκαλιασμένοι όλοι, σκέφτηκαν πως κάτι πρέπει να γίνει και κάπως πρέπει να συνεχίσει η ζωή να κυλάει. Και σήκωσαν τον ουρανό ψηλά και από εκείνη τη στιγμή ήξεραν πού θα δώσουν την αγάπη που είχαν μέσα τους και ξεχείλιζε.
Αυτό είναι το παραμύθι. Ο «Καρκινόδρακος», που πραγματεύεται με τρυφερό τρόπο μία από τις δυσκολότερες μάχες που κλήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, τον καρκίνο. Αυτό το παραμύθι πρωτοτυπεί κατά το ότι η ηρωίδα δεν βγαίνει η ίδια κερδισμένη, οδηγεί όμως την οικογένειά της στη «Φλόγα», που μαζί με τις άλλες, πολλές «Φλόγες» του κόσμου όλου, προσφέρουν όχι οίκτο και λύπηση – που δεν χρειάζονται –, αλλά αγάπη χωρίς όρους και ελπίδα χωρίς αντάλλαγμα σε αμέτρητα παιδιά που πασχίζουν για τη ζωή τους. Ακόμα κι αυτό είναι ένα χαρούμενο τέλος κι ας μη νίκησε η μικρή Νένη.
Από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο του Χρήστου Σίνη «Ο Καρκινόδρακος», σε εικονογράφηση Νίκου Γιαννόπουλου, κι όπως μας είπε ο συγγραφέας, «μπορούμε λοιπόν πια να μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο, ακόμα και στα παιδιά. Αυτό, έτσι κι αλλιώς, ήταν και είναι ένας από τους στόχους της «Φλόγας», και αυτό το βιβλίο βάζει ακόμα ένα λιθαράκι σ’ αυτό το οικοδόμημα. Και σιγά-σιγά θα μπορούμε να μιλάμε και για την απώλεια. Από ένα νεκρό φύλλο που πέφτει, ένα ζωάκι που φεύγει απ’ τη ζωή ώς έναν παππού, μια γιαγιά, έναν θείο, έναν γονιό και – κάποτε – ένα αδελφάκι, είναι συχνή η αίσθηση της απουσίας και της απώλειας και για τα παιδιά, αφού κι αυτά ζουν μαζί με μας, στον ίδιο κόσμο».
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο στο τηλ.: 210-3613676 ή στο email: [email protected]. Με κάθε βιβλίο, πέντε ευρώ διατίθενται στη «Φλόγα». Τιμή βιβλίου: 13,50 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής). Τιμή βιβλίου: 11 ευρώ (παραλαβή από τα γραφεία της Ελληνοεκδοτικής: Ιπποκράτους 82, Αθήνα).
 
Καλό Πάσχα!
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:29